Avui he fet per dinar un plat d’allò mes conegut “Espaguetis a la carbonara”, ademes de ser molt senzill de fer. Es la primera recepta que va aprendre a fer sol el nostre fill, segons ell li sortien millor que a mi i era el plat que sempre feia quan ens volia impressionar.
La salsa carbonara segons els especialistes no ha de portar crema de llet, jo faig un mix i poso dos cullerades que barrejo amb els ous i el formatge, trobo que no es nota en el plat però li dona una cremositat a la seva textura.
Una mica d’història.
Els espaguetis a la carbonara és un plat de pasta italià originari del Laci, i més concretament de Roma, segons la wikipedia la recepta original es basa en ous, formatge parmesà o pecorino, oli d’oliva verge extra, cansalada i pebre negre. Aquesta salsa la podem fer servir amb altres tipus de pasta com macarrons o uns fettuccines………..
Tal com he llegit la salsa original no portava crema de llet, jo sense anim de ser irrespectuosa amb la recepta original, afegeixo 2 cullerades, que barrejo amb els ous i el formatge, trobo que això li dona cremositat al plat sense fer-lo embafós.
Ingredients per 4 persones.
- 400 gr. d’espaguetis.
- 3 ous.
- 80 gr. de parmesà ratllat.
- 3 talls gruixuts de cansalada viada amb pebre negre.
- 1 ceba.
- 2 cullerades de crema de llet.
- 4 cullerades soperes d’oli.
- sal i pebre.
Temps d’elaboració.
25 minuts.
Elaboració.
-
Primer de tot posem a bullir els espaguetis, amb força aigua i sal. Mentrestant posem a escalfar l’oli en una cassola.
-
Quant està calent aboquem la ceba ben trinxada i deixem sofregir; abans que agafi color, tirem la cansalada tallada a trossets. Remenem uns minuts, traiem del foc i reservem.
-
En un bol barregem els ous ben debatuts, el formatge parmesà i les dos cullerades de crema de llet.
-
Una vegada bullida la pasta l’escorrem.
-
Tornem a posar la cassola, on tenim la ceba i la cansalada, al foc i tirem primer els espaguetis donem unes voltes perquè el espaguetis es barregin be amb la ceba i la cansalada.
-
Apaguem el foc i aboquem rapidament la barreja que tenim al bol. Remenem uns 2 minuts perquè els ous es cuinin però amb compte perquè no quedi massa quallat, ja que han de quedar cremosos.
-
Afegim una mica de pebre negre i servim immediatament.
Quina bona pinta. Jo com tu, sense crema de llet. Amb el pecorino ha d’estar molt bo! No ho he provat mai, sempre hi he posat parmesà. Ho tindré en compte!
Un plat senzill i que em faig força sovint. Salut Emi!
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Espaguetis amb vieires i calamars. | Al caliu de la cuina
Retroenllaç: Espaguetis a la carbonara. | Celler-Adocse