Es Dissabte, fa un dia magnífic amb un sol que enamora i per arrodonir el dia com no, ens preparem un aperitiu: unes escopinyes, unes olives i unes patates braves.
Fa un temps ja vaig fer una entrada de patates braves, però avui us vull explicar un altre manera de fer-les, “amb salsa romesco”. Jo faig les dos indistintament, depenent del dia. Les patates les faig igual i el que canvia es la salsa. Aquestes porta una salsa romesco amb una mica de quetxup i no porta all i oli.
El seu nom be donat per el picant de la seva salsa, encara que això va al gust de cadascú. A mi personalment m’agrada una mica picant però no massa.
Per mi els secret de unes bones braves, es tant la seva salsa, com la varietat de patates que fem servir així com la forma de fregir les patates. Quan demano una tapa de patates braves en un bar, no suporto quant et porten les patates, refregides i plenes d’oli, horrorós.
Ingredients per 6 persones.
- 5 patates Kennebec.
- 3 tomàquets ben madurs.
- 1 grapadet d’ametlles.
- 1 grapadet d’avellanes.
- 6 dents d’alls.
- 1 dent d’all.
- 1 galeta.
- 1 bitxo.
- 1 cullerada pebre vermell dolç.
- 1 culleradeta de vinagre de vi.
- Oli d’oliva verge extra.
- Sal.
- Pebre.
Temps d’elaboració.
40 minuts.
Elaboració.
-
Per començar tallem les patates i les rentem. Les tallem a trossos mitjans en forma de cub.
-
Posem força oli a una paella i posem a fregir les patates, baixem el foc i deixem confitar les patates. Quan estan una mica toves però no daurades les retirem i deixem escórrer en un colador.
-
Mentre tant comencem a fer la salsa de romesco, posem els tres tomàquets i els 5 dents d’alls a escalivar al forn en una safata.
-
Una vegada escalivats pelem els tomàquets i els alls. Els posem en el got de la batedora, afegim la dent d’all cru, les ametlles, les avellanes, una mica de sal, la pebre, la galeta, la cullereta de pebrot vermell, el bitxo, la cullereta de vinagre i afegim poc a poc l’oli. Batem fins que agafa la consistència de una maionesa. Al final afegim 4 cullerades de quètxup i reservem.
-
Escalfem l’oli que tenim a la paella, quant esta ben calent aboquem les patates i les deixem daurar. Quan estan daurades les trèiem de la paella les posem sobre paper absorbent per retirar l’excés d’oli, les salem i les posem en unes cassoletes de fang o en plats.
-
Per acabar posem part de la salsa per sobre i la resta la servim en un bol apart.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Patates braves amb salsa romesco. | Celler-Adocse