Empanada de pasta de full amb tonyina.

P1140792

La primera vegada que vaig provar l’empanada va ser quan vivíem a Mora d’Ebre, i la va fer una veïna nostra que era d’Astúries, ara no recordo el nom. Va fer una empanada de llom i una massa boníssima. Desprès de aquella vegada cada tant, en tant ens portava una, de llom, de pop, de tonyina, de carn picada, de marisc, etc. Segons ella, a casa seva les empanades es feien amb qualsevol tipus de farcit.

En l’actualitat es fa a casa, però ella ens explicava que antigament la seva avia portava el farcit al forn del poble i el forner posava el farcit dintre de la massa que tenia preparada i el coïa al forn de llenya.

Avui faig una empanada de tonyina tradicional, però amb una massa de pasta de full “Empanada de pasta de full amb tonyina”.

P1140765

Ingredients per 8 persones.

  • 2 lamines de pasta de full.
  • 2 cebes mitjanes.
  • 1 pebrot vermell .
  • 4 tomàquets madurs.
  • 2 llaunes de tonyina.
  • 3 ous durs.
  • Oli d’oliva verge extra.
  • 1 ou per pintar.
  • Sal i pebre.

P1140764

Temps d’elaboració.

5o minuts.

P1140794

Elaboració.

  1. Primer de tot comencem a fer el sofregit en una paella, on posarem la ceba trinxada, els alls tallats a rodanxes i el pebrot vermell tallats a trossos, salpebrem i deixem fer a foc mig.
  2. Quan la ceba i el pebrot estigui ben tovet, s’hi tiren els tomàquets ben trinxats, comproven com esta de sal i deixem sofregir uns 10 minuts. Quan estigui fet, retirem del foc i deixem refredar.
  3. En una safata de forn, coberta amb paper sulfuritzat, posem la primera lamina de la pasta de full cobrint el fons de la safata, a sobre posem el sofregit de ceba, tomàquet i pebrot. A sobre posem la tonyina i per últim els ous tallats a rodanxes (jo he reservat un parell de rodanxes d’ou per decorar l’empanada).
  4. Tapem amb l’altra lamina de la pasta de full mirant que quedi ben tapada. Pressionem les bores fent un cordó. Punxeu-la una mica perquè la pasta no es bufi  tant. Es pinta amb l’ou batut i amb una mica de sal.
  5. Posem l’empanada al forn pre-escalfat a 150º durant una mitja hora mes o menys. Una vegada fora del forn, decorem amb unes rodanxes d’ou dur i unes tires de pebrot del piquillo.
  6. La podem menjar calenta o freda, al vostre gust.

P1140795

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Empanada de pasta de full amb tonyina.

  1. marina ha dit:

    Quina bona idea! Amb pasta de full no l’he fet mai, l’empanada! Ho provaré!

  2. Ja em diras si t’agrada. Un peto

  3. Retroenllaç: Empanada de pasta de full amb tonyina. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.