La primera vegada que vaig preparar aquesta recepta, va ser després del nostre primer viatge a Bèlgica, concretament a Bruges , (d’això ja fa uns 30 anys) “Musclos al estil belga”.
En tots el restaurants llegíem “moules au vin blanc”, els serveixen amb una cassola per comensal directament a la taula, acompanyant de unes patates fregides gruixudes toves per dintre i cruixents per fora i com no amb Cerveza belga com no podia ser d’altre manera.
Els musclos típics a Bèlgica son saborosos i amb una mida entre els musclos gallecs i els de roca.
Ingredients per 13 persones.
- 2 quilos de musclos de roca.
- 3 cebes de figueres.
- 1 got de vi blanc.
- 2 cullerades de mantega.
- julivert.
- sal, pebre.
Temps d’elaboració.
30 minuts.
Elaboració.
- Primer de tot piquem la ceba, ben petiteta, els alls i el julivert. Una vegada ben picats es posa les verdures menys el julivert, en una cassola gran, amb 3 cullerades d’oli i les tres cullerades de mantega.
- Es bull tot a foc lent fins que els ingredients estiguin cuits, mes o menys uns 15 minuts. Mentrestant netegem els musclos.
- Quant la ceba esta transparent afegim a la cassola els musclos juntament amb el got de vi blanc, salpebrem, tirem el julivert picat i tapem la cassola.
- Mentre s’estan coent cal moure la cassola perquè es remoguin els musclos i s’obrin tots.
- Penseu que s’obren molt ràpidament, uns 5 minuts i els espellaríem si els deixem massa fets, jan que s’encongeixen i queden durs.
Retroenllaç: Musclos a la belga. | Celler-Adocse