Musclos a la belga.

P1140726

La primera vegada que vaig preparar aquesta recepta, va ser després del nostre primer viatge a Bèlgica, concretament a Bruges , (d’això ja fa uns 30 anys) “Musclos al estil belga”.

En tots el restaurants llegíem “moules au vin blanc”, els serveixen amb una cassola per comensal directament a la taula, acompanyant de unes patates fregides gruixudes toves per dintre i cruixents per fora i com no amb Cerveza belga com no podia ser d’altre manera.

Els musclos típics a Bèlgica son saborosos i amb una mida entre els musclos gallecs i els de roca.

P1140469

Ingredients per 13 persones.

  • 2 quilos de musclos de roca.
  • 3 cebes de figueres.
  • 1 got de vi blanc.
  • 2 cullerades de mantega.
  • julivert.
  • sal, pebre.

P1140470

Temps d’elaboració.

30 minuts.

P1140691

Elaboració.

  1. Primer de tot piquem la ceba, ben petiteta, els alls i el julivert. Una vegada ben picats es posa les verdures menys el julivert, en una cassola gran, amb 3 cullerades d’oli i les tres cullerades de mantega.
  2. Es bull tot a foc lent fins que els ingredients estiguin cuits, mes o menys uns 15 minuts. Mentrestant netegem els musclos.
  3. Quant la ceba esta transparent afegim a la cassola els musclos juntament amb el got de vi blanc, salpebrem, tirem el julivert picat i tapem la cassola.
  4.  Mentre s’estan coent cal moure la cassola perquè es remoguin els musclos i s’obrin tots.
  5. Penseu que s’obren molt ràpidament, uns 5 minuts i els espellaríem si els deixem massa fets, jan que s’encongeixen i queden durs.

P1140730

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s