Carpaccio de peus de porc amb salsa de ceps.

P1130817

El plat d’avui és un clàssic de la cuina català, els peus de porc, però presentats de una forma diferent ” Carpaccio de peus de porc amb salsa de ceps”. Sense dubte es molt mes fàcil de menjar, ja que no ens embrutem les mans amb els ossos, encara que tinc que reconèixer que jo gaudeixo lo meu, treien-les brillo.  El carpaccio és una tècnica culinària que consisteix en tallar de forma molt prima el ingredient en si.

Es un plat senzill de fer i com el podem tindre fet, es pràctic per preparar-lo per un aperitiu o un bon entrant, que a demes reuneix dos ingredient molt apreciats a casa nostre els peus de porc, menut per excel·lència i els ceps.

Ingredients.

  • 2 peus de porc bullits.
  • 50 g de ceps frescos o be congelats.
  • 1 ceba de Figueres.
  • 100 ml de crema de llet.
  • 1 cullerada de mantega.
  • Sal i Pebre negre

P1130772

Temps d’elaboració.

  • 1 hora per bullir els peus de porc en cassola exprés.
  • 1 hora a la nevera per refredar el carpaccio.
  • 15 minuts per amanir el carpaccio.

P1130773

Elaboració.

  1. Primer de tot desossem els peus que ja tindrem bullits, trèiem tota la carn vigilant de no deixar cap os.  Tallem la carn en trossos mitjans i reservem en un lloc calent.
  2. Tallem la meitat dels ceps a lamines salpebrem i saltegem amb una mica d’oli, els barregem amb la carn dels peus, remenem perquè quedi tot plegat ben incorporat.
  3. Posem tot el conjunt quan encara esta calent, a un motllo una mica fondo cobert amb paper film, tapem amb el mateix paper film i col·loquem un pes a sobre perquè quedi més compactat al refredar-se, posem-ho a la nevera una bona estona, ens quedarà una terrina.
  4. Preparem la salsa de ceps, salpebrem els que teníem reservats hi els posem a la paella, amb una mica de crema de llet per donar-los un toc d’escalfor, llavors posem-los al got de la batedora i triturem, quan els tinguem ben fins, tornem a posar-los a la paella, afegim una mica més de crema de llet, fins que tinguem una crema al nostre gust.
  5. Tallarem la terrina a talls ben prims (si tenim maquina de tallar molt millor), posem els talls al plat de servir, al que ja hi tindrem fet un llit amb la crema de ceps, pintem per sobre amb més crema de ceps, portem al forn que ja tindrem escalfat, gratinem uns moments

P1130815

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Carpaccio de peus de porc amb salsa de ceps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s