Carpaccio de capipota.

P1140293

Avui venen uns amics a dinar, faré un arròs caldos i de primer un bon aperitiu. Com se que a una de les parelles que venen, els agraden molt la capipota, faré com entrant un “Carpaccio de capipota amb una vinagreta”.

La cap i pota es gelatinosa i la vinagreta li dona una textura magnifica, de veritat que val la pena fer aquest aperitiu, es fàcil de fer, es conserva congelada sense problemes i agradarà a tothom………………

P1140296

Ingredients.

  • 600 gr de capipota tallada a trossos.
  • oli verge d’oliva.
  • vinagre de Modena.
  • Sal i pebre.

P1140171

Per bullir la capipota.

  • 1 ceba.
  • 1 porro.
  • 1 pastanaga.
  • 1 fulla de llorer.
  • 3 claus d’espècie.

P1140173

Temps d’elaboració.

30 minuts. mes 2 hores de nevera.

P1140189

Elaboració.

  1. Primer de tot posem a bullir la capipota en una cassola amb aigua, un porro, una ceba, una pastanagues i una fulla de llorer. Salpebrem i deixem bullir uns 15 minuts fins que estigui tendre.
  2. Una vegada bullit la escorreguem i mentre estan calent la posem dintre de un motllo de terrines, que haurem cobert amb paper film. Pressionem amb els dits tapem amb el paper film i posem el motllo a la nevera com mínim unes 2 hores.
  3. Mentre anem fent la vinagreta, posem l’oli, la sal, el pebre i el vinagre de Modena. Ho batem be amb un batedor manual i reservem.
  4. A l’hora de servir retirem la capipota del motllo i el tallem a rodanxes el mes fines possible, ja sigui amb gabinet o be amb una maquina de tallar embotits. Anem posant les llesques en una safata i li donem un cop de calor.  Per acabar posem la vinagreta per sobre de la capipota, posem una mica de sal Maldon i servim.

P1140270

Recordeu que…………

La capipota, es molt gelatinosa per el que es important manipular-la i posar-la al motllo quant encara esta tèbia.

Es millor fer mes quantitat i tallar a trossos i guarda-la al congelador per quant la necessiteu.

P1140272

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Carpaccio de capipota.

  1. Retroenllaç: Carpaccio de capipota. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.