Llenties amb costella.

P1140361

Avui us porto un plat d’aquells basics a la nostre cuina i del mes tradicionals a Catalunya “Llenties amb costella”, com us he dit altres vegades a mi personalment m’agraden molt les llenties.

Es un plat de cada dia, molt fàcil i ràpid de fer. Que permet deixar-ho fet per la nit i al arribar a casa simplement ho escalfem, ho podem  acompanyar amb una bona amanida i a dinar. Com veieu no tenim excusa, per menjar bo i sa.

P1120875

Valor nutricional.

Segons la informació que ens dona ets el que menges, les llenties destaquen perquè contenen molta proteïna: un 20% seques, que es converteix en un 10% cuites, és prou elevat perquè siguin considerades un aliment proteic. Com que no tenen tots els aminoàcids essencials –són deficitàries en metionina–, per poder disposar d’una proteïna completa, només cal combinar-les –en el mateix plat o en un altre àpat del dia– amb cereals com l’arròs o amb llavors, com per exemple el sèsam.

Són riques també en hidrats de carboni (cap a un 50% si són seques i un 25% si són cuites), però es tracta d’hidrats de carboni complexos i d’assimilació lenta que, combinats amb l’elevat percentatge de fibra (soluble i insoluble), generen sensació de sacietat. No hi ha cap altre tipus d’aliment que ens aporti un percentatge tan elevat de proteïnes amb tan poc greix (menys de l’1%). Són riques en vitamines i minerals, com la vitamina A, vitamina B, calci, fòsfor, zinc i ferro(100 gr de llenties ens aporten la mateixa quantitat de ferro que un bistec de 100 gr).

P1120874

Ingredients per 4 persones.

  • 400gr. llenties pardines.
  • 200 gr de costella de porc, tallada a trossos.
  • 2 talls de cansalada viada.
  • 1 ceba de Figueres.
  • 1 cap d’alls.
  • 2 tomàquets madurs.
  • 1 culleradeta de pebrot vermell.
  • 1 fulla de llorer.
  • oli d’oliva verge extra.
  • sal.
  • pebre.

P1140333

Temps d’elaboració.

1 hora 20 minuts.

P1140334

Elaboració.

  1. Primer de tot rentem les llenties i les escorreguem.
  2. En una cassola posem 3 cullerades d’oli i posem a sofregir la costella, tallada a trossos. Salpebrem i deixem que s’enrosin durant uns 10  minuts.
  3. Afegim a la cassola la ceba ben trinxada, els alls sencers amb pell i una mica aixafats. Donem unes voltes i posem els tomàquets madurs. Deixem uns 10 minuts mes.
  4. Afegim les llenties, donem unes voltes i posem el brou, que tindrem calent. Rectifiquem de sal i deixem bullir a foc lent durant 1 hora.

P1140357

Advertisements

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Llenties amb costella.

  1. Ricard Olivella ha dit:

    Fan molt bona pinta. Jo m’ en faig de vegades, per sense costella, una cosa ms senzilleta. Salut!

  2. Retroenllaç: Llenties amb costella. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s