Son les 5 de la tarda i fa un fred que “pela”, estic a la cuina i mirant per la finestra veig com els arbres es belluguen i sento com bufa el vent. Els dies així amb tornen una mica melancòlica i amb ganes de cuina alguna cosa dolç, no se perquè però es així……………… Vull fer alguna cosa que sigui rapida i amb xocolata, i de cop he recordant un cake que abans feia molt sovint per els nens ” Cake marmolat”. Es fàcil de fer, ràpid i molt bo així que dit i fet, encén el forn i mans a l’obra.
Com he comentat altres vegades soc partidària de fer els pastissos, les magdalenes, els pa de pessics ……… a casa en productes naturals en lloc de comprar-los de pastisseries industrials. De veritat que no costa tant i es molt mes sa, menjar un dolç fet per nosaltres, que sabem que posem.
Aquest cake es excel·lent tant per un esmorzar amb o sense nenes o per un berenar acompanyat de un cafè i una bona companyia. Si no l’heu fet mai animar-se perquè queda boníssim, molt esponjós i saborós.
Ingredients per 8 racions.
- 4 ous.
- 1 iogurt natural.
- De la mida del iogurt:
- 2 de sucre, 3 de farina, 1/2 de mantega, 1/2 d´oli d’oliva verge extra.
- 1 sobre de llevat.
- 1 cullerada de ratlladura de taronja.
- 1 branqueta de vainilla.
- 100 gr de xocolate de cobertura.
Temps d’elaboració.
15 minuts per la preparació i 40 minuts de forn.
Elaboració.
- Primer de tot escalfem el forn a 180º.
- Posem a desfer el xocolate al bany maria i reservem.
- Posem en un bol els rovells d’ous i la sucre, ho batem amb la batedora elèctrica, durant uns 8 minuts mes o menys.
- Afegir el iogurt i, amb les mides del pot del iogurt, afegir també l’oli , la mantega. Batre una mica més.
- Afegir la ferina barrejada amb el llevat, i ho afegim al bol passant-lo per un colador de malla fina i barregem amb un batedor de ma, a poc a poc.
- Muntem les clares a punt de neu i afegim a la barreja amb molta compte perquè no es baixin.
- Aquesta massa la dividiu en dos i a una de les dues meitats li poseu el xocolate desfet. Remeneu amb compte.
- Suquem un motlle de la forma que mes us agradi, amb una mica de mantega, posem primer la massa blanca i després, a poc a poc, la de xocolata. No ha de quedar simètric, si es barreja una mica no passa res, al contrari al tallar-lo quedarà un dibuix mes maco.
- Posem al forn durant aproximadament uns 40 minuts mes o menys..
- Deixar refredar, desemmotllem i posem pers sobre una mica de sucre glass.
Boníssim, natural i es veu maquíssim. Per tant entra pels sentits, és un bon alicient per llevar-se i prendre un cafè amb llet amb el teu cake.
😛😳😘💋
Gracies maca un peto molt fort.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Cake de dos colors. | Celler-Adocse
Retroenllaç: Pa de pessic Genovés 6 esmorzars dolços. | Al caliu de la cuina