Cake de dos colors.

P1140442

Son les 5 de la tarda i fa un fred que “pela”, estic a la cuina i mirant per la finestra veig com els arbres es belluguen i sento com bufa el vent. Els dies així amb tornen una mica melancòlica i amb ganes de cuina alguna cosa dolç, no se perquè però es així……………… Vull fer alguna cosa que sigui rapida i amb xocolata, i de cop he recordant un cake que abans feia molt sovint per els nens ” Cake marmolat”. Es fàcil de fer, ràpid i molt bo així que dit i fet, encén el forn i mans a l’obra.

Com he comentat altres vegades soc partidària de fer els pastissos, les magdalenes, els pa de pessics ……… a casa en productes naturals en lloc de comprar-los de pastisseries industrials. De veritat que no costa tant i es molt mes sa, menjar un dolç fet per nosaltres, que sabem que posem.

Aquest cake es excel·lent tant per un esmorzar amb o sense nenes o per un berenar acompanyat de un cafè i una bona companyia. Si no l’heu fet mai animar-se perquè queda boníssim, molt esponjós i saborós.

P1140408

Ingredients per 8 racions.

  • 4 ous.
  • 1 iogurt natural.
  • De la mida del iogurt:
  • 2 de sucre, 3 de farina, 1/2 de mantega, 1/2 d´oli d’oliva verge extra.
  • 1 sobre de llevat.
  • 1 cullerada de ratlladura de taronja.
  • 1 branqueta de vainilla.
  • 100 gr de xocolate de cobertura.

P1140418

Temps d’elaboració.

15 minuts per la preparació i 40 minuts de forn.

P1140430

Elaboració.

  1. Primer de tot escalfem el forn a 180º.
  2. Posem a desfer el xocolate al bany maria i reservem.
  3. Posem en un bol els rovells d’ous i la sucre, ho batem amb la batedora elèctrica, durant uns 8 minuts mes o menys.
  4. Afegir el iogurt i, amb les mides del pot del iogurt, afegir també l’oli , la mantega. Batre una mica més.
  5. Afegir la ferina barrejada amb el llevat, i ho afegim al bol passant-lo per un colador de malla fina  i barregem amb un batedor de ma, a poc a poc.
  6. Muntem les clares a punt de neu i afegim a la barreja amb molta compte perquè no es baixin.
  7. Aquesta massa la dividiu en dos i a una de les dues meitats li poseu el xocolate desfet. Remeneu amb compte.
  8. Suquem un motlle de la forma que mes us agradi, amb una mica de mantega, posem primer la massa blanca i després, a poc a poc, la de xocolata. No ha de quedar simètric, si es barreja una mica no passa res, al contrari al tallar-lo quedarà un dibuix mes maco.
  9. Posem al forn durant aproximadament uns 40 minuts mes o menys..
  10. Deixar refredar, desemmotllem i posem pers sobre una mica de sucre glass.

P1140434

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Cake de dos colors.

  1. Mercè ha dit:

    Boníssim, natural i es veu maquíssim. Per tant entra pels sentits, és un bon alicient per llevar-se i prendre un cafè amb llet amb el teu cake.
    😛😳😘💋

  2. Retroenllaç: Cake de dos colors. | Celler-Adocse

  3. Retroenllaç: Pa de pessic Genovés 6 esmorzars dolços. | Al caliu de la cuina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.