Salmó amb salsa Tzatziki o salsa grega.

P1140163

Aquest plat el podem catalogar de ple en la cuina Mediterrània, compte amb quasi tots els productes que caracteritzen a aquesta cuina: peix fresc, oli d’oliva, verdures, alls i lactis. “Salmó amb salsa Tzatziki o salsa grega”.

El Tzatziki és una crema freda, imprescindible en qualsevol “mezze” (aperitius) tant grec com turc. Es una salsa refrescant, senzilla i ràpida de fer, que pot acompanyar, qualsevol tipus de peix o carn a la brasa, acompanyant una torradeta amb salmó fumat, o simplement amb unes pastanagues crues.

El salmó es convenient congelar-lo sempre, si el volem menjar una mica cru de dintre.

P1140138

Ingredients per 4 persones.

  • 4 trossos de llom de salmó fresc.
  • 1 mica d’anet.
  • Pebre negra.
  • Sal Maldon.
  • 1 llimona.

P1140139

Per la salsa Tzatziki:

  • 1 cogombres.
  • 2 iogurts grecs naturals.
  • 2 dents d’all.
  • 1 culleradeta de suc de llimona.
  • Una mica d’anet.
  • Sal.
  • Pebre negre.
  • 2 cullerada d’oli d’oliva verge.

P1140152

Temps d’elaboració.

30 minuts.

Elaboració.

  1. Primer de tot ens posarem a preparar la salsa grega: Primer de tot posem a escorre en un colador de mala fina el iogurt, perquè vagi perden el sèrum, i ho deixem a la nevera unes 2 hores.
  2. Mentre tant pelem el cogombre, li trèiem les llavors amb una cullereta i el ratllem amb un ratllador. Ho posem en un colador de malla fina que posarem a sobre de un bol i deixem escorre, a la nevera. El fet de escorre tant el iogurt com el cogombre es per aconseguir que la salsa sigui mes espessa.
  3. Una vegada que ja estan escorreguts tant el iogurt com el cogombre, els posarem en un bol, posarem la sal, la pebre, la cullereta de suc de llimona, l’oli i l’anet, barregem perquè tots el ingredients quedin perfectament integrats.  Ho batem tot plegat i reservem a la nevera.
  4. Preparem els lloms de salmó, els rentem, traiem les espines, repartim el suc de la llimona per sobre del peix, li posem pebre, les fulles d’anet i un bon raig d’oli de oliva.
  5. Posem una graella al foc i quant està ben calenta posem el salmó amb la pell directament a la graella. Deixem uns 3 minuts i girem, deixem 3 minuts mes, posem la sal Maldon per sobre i retirem. El salmó ha de quedar fet de fora i poc fet de dintre.
  6. Traiem la pell del salmó i la tornem a posar a la graella, la deixem daurar fins que quedi cruixents.
  7. Posem el salmó en un plat i a sobre posem un tros de pell cruixen, tirem al voltant una mica de salsa i servim.

P1140163

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Salmó amb salsa Tzatziki o salsa grega.

  1. Ricard Olivella ha dit:

    Aix ja sobrepassa el meu pobre art culinar. Salut Emi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s