Aquest plat el podem catalogar de ple en la cuina Mediterrània, compte amb quasi tots els productes que caracteritzen a aquesta cuina: peix fresc, oli d’oliva, verdures, alls i lactis. “Salmó amb salsa Tzatziki o salsa grega”.
El Tzatziki és una crema freda, imprescindible en qualsevol “mezze” (aperitius) tant grec com turc. Es una salsa refrescant, senzilla i ràpida de fer, que pot acompanyar, qualsevol tipus de peix o carn a la brasa, acompanyant una torradeta amb salmó fumat, o simplement amb unes pastanagues crues.
El salmó es convenient congelar-lo sempre, si el volem menjar una mica cru de dintre.
Ingredients per 4 persones.
- 4 trossos de llom de salmó fresc.
- 1 mica d’anet.
- Pebre negra.
- Sal Maldon.
- 1 llimona.
Per la salsa Tzatziki:
- 1 cogombres.
- 2 iogurts grecs naturals.
- 2 dents d’all.
- 1 culleradeta de suc de llimona.
- Una mica d’anet.
- Sal.
- Pebre negre.
- 2 cullerada d’oli d’oliva verge.
Temps d’elaboració.
30 minuts.
Elaboració.
-
Primer de tot ens posarem a preparar la salsa grega: Primer de tot posem a escorre en un colador de mala fina el iogurt, perquè vagi perden el sèrum, i ho deixem a la nevera unes 2 hores.
-
Mentre tant pelem el cogombre, li trèiem les llavors amb una cullereta i el ratllem amb un ratllador. Ho posem en un colador de malla fina que posarem a sobre de un bol i deixem escorre, a la nevera. El fet de escorre tant el iogurt com el cogombre es per aconseguir que la salsa sigui mes espessa.
-
Una vegada que ja estan escorreguts tant el iogurt com el cogombre, els posarem en un bol, posarem la sal, la pebre, la cullereta de suc de llimona, l’oli i l’anet, barregem perquè tots el ingredients quedin perfectament integrats. Ho batem tot plegat i reservem a la nevera.
-
Preparem els lloms de salmó, els rentem, traiem les espines, repartim el suc de la llimona per sobre del peix, li posem pebre, les fulles d’anet i un bon raig d’oli de oliva.
-
Posem una graella al foc i quant està ben calenta posem el salmó amb la pell directament a la graella. Deixem uns 3 minuts i girem, deixem 3 minuts mes, posem la sal Maldon per sobre i retirem. El salmó ha de quedar fet de fora i poc fet de dintre.
- Traiem la pell del salmó i la tornem a posar a la graella, la deixem daurar fins que quedi cruixents.
- Posem el salmó en un plat i a sobre posem un tros de pell cruixen, tirem al voltant una mica de salsa i servim.
Aix ja sobrepassa el meu pobre art culinar. Salut Emi!
es fàcil de fer, encara que ja m’has dit que no t’agrada tocar el peix…….. Be, sempre ho pots fer amb guants.
Un peto ( per cert ja em diràs com esta la panada)
Retroenllaç: Salmó amb salsa Tzatziki o salsa grega. | Celler-Adocse