El Divendres vaig estar donant una volta al Mercat, la intenció era comprar una mica de peix per fer el cap de setmana, però al passar per davant de la parada dels bolets no vaig poder resistir la temptació i vaig comprar uns xampinyons, una barreja de bolets i uns ceps deshidratats.
Dissabte vaig fer el peix, el diumenge barbacoa, així que el dilluns toca fer una recepta amb els bolets; pensant una mica decideixo fer-ne una molt senzilla que fa un temps que no feia “Macarrons amb bolets i formatge gorgonzola”. Es un plat saborós, fàcil de fer i molt repartidor si sou família i sobre tot si teniu nens. També es ideal per portar al treball amb la carmanyola, escalfar-lo una mica i llestos.
Aquest plat combina tres productes que m’encanten, pasta, bolets i formatge …….. encara que el formatge gorgonzola m’agrada en salsa barrejat amb crema de llet però no el suporto sucat amb una torradeta, el trobo massa fort pel meu gust.
Com ja he comentat altres vegades soc tota una entusiasta dels bolets i, què hi ha més català que el gust dels bolets? així que en honor a la meva terra, aquí va la recepta.
Ingredients per 4 persones.
- 350 gr de macarrons.
- 350 gr de barreja de bolets.
- 150 gr de formatge gorgonzola.
- 300 gr de crema de llet.
- 1 ceba grossa de Figueres.
- 4 dents d’alls.
- oli.
- 2 cullerades de Mantega.
- Sal i pebre.
Temps d’elaboració.
35 minuts.
Elaboració.
-
Primer de tot posem oli en una cassola de ferro, sofregim els alls tallats a rodanxes, seguidament posem la ceba trinxada i deixem daurar a foc lent uns 30 minuts.
-
Mentrestant posem força aigua amb sal en una cassola i quan bull hi aboquem els macarrons, els bullim uns 20 minuts, una vegada fets els colem i els refresquem amb aigua freda i reservem.
-
Una vegada que la ceba està transparent afegim a la cassola la barreja de bolets els salpebrem i deixem uns 10 minuts, quant el líquid que deixen anar els bolets ja està absorbit, afegim els macarrons, barregem perfectament perquè la ceba, els alls i els bolets quedin ben impregnats en els macarrons.
-
En un cassó petit posem les dos cullerades de mantega, el formatge i la crema de llet. Salpebrem i deixem que el formatge es desfaci amb la crema de llet, a foc lent. Trigaran uns 5 minuts i retirem del foc.
-
A l’hora de servir posarem els macarrons en un plat, la salsa de formatge per sobre i a menjar…….Si voleu donar mes prestància al plat, poder ratllar per sobre una mica de tòfona.
Deliciosos!!
Gracies Marina, ja veus que son una mica pesada amb els bolets………m’agraden molt i amb pasta i formatge en sembla una combinació irresistible.
un peto
Quina bona pinta Emi. Ho provar. Salut!
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Macarrons amb bolets i salsa de formatge gorgonzola. | Celler-Adocse