Aquesta és una típica recepta de pasta amb salsa bolonyesa, ja siguin macarrons, espaguetis, tallarines, raviolis etc. Avui he fet “Macarrons amb salsa bolonyesa”.
La salsa bolonyesa és una salsa de carn picada, cebes, alls i tomàquet, que es fa servir per a acompanyar pastes. És una salsa espessa, de color vermell, es originari de la zona de Bolonya, encara que en l’actualitat es molt popular en tota Itàlia així com a casa nostra i a la cuina portuguesa.
Ingredients.
- 500 gr. de macarrons.
- 1 full de llorer.
- oli d’oliva verge extra.
- sal i pebre.
- formatge parmesà.
Per la salsa bolonyesa.
- 1 quilo de carn picada, mitat de vedella, mitat de porc.
- 2 pastanagues grans.
- 4 cebes de figueres.
- 2 fulles de llorer.
- 1 got de vi negre.
- 1 got d’aigua.
- 1 quilo de tomàquet ben madur.
- 1 culleradeta de sucre.
- oli d’oliva verge extra.
- sal i pebre.
Temps d’elaboració.
1 hora i 45 minuts.
Elaboració.
-
Primer de tot posem una cassola amb unes 4 cullerades d’oli i quant està calent aboquem la ceba trinxada, la pastanagues, els alls tallats a rodanxes i la fulla de llorer. Deixem fer a foc lent durant uns 40 minuts.
-
Una vegada ben transparent afegim la carn picada, salpebrem i deixem fer uns 15 minuts.
-
Passats aquest 15 minuts afegim el tomàquet que tindrem ratllat, rectifiquem de sal, afegim el got de vi, la cullereta de sucre i deixem fer uns 30 minuts a foc lent.
-
Seguidament afegim el got d’aigua i deixem fer uns 60 minuts, remenant de tant en tant; si veiem que queda massa sec afegim una mica mes d’aigua.
-
Passats els 90 minuts de tenir la salsa al foc, comprovem de sal, retirem del foc i reservem.
-
Bullim els macarrons amb força aigua, una mica d’oli d’oliva, la fulla de llorer i sal. Deixem uns 20 minuts.
-
Una vegada cuita la pasta l’escorrem, i la barregem a la cassola on està la salsa.
-
Servim al plat i si voleu, podeu posar una mica de formatge parmesà per sobre.
Recordeu que…………
-
Com la salsa bolonyesa necessita força temps, es convenient fer mes quantitat de la necessiteu i la podeu congelar en bosses individuals. D’aquesta manera quant la necessiteu no teniu mes que descongelar-la i fer-la servir. Es pot utilitzar per qualsevol pasta, per fer unes albergínies farcides, uns carabassons, unes crestes, una empanada etc.
-
Jo en aquest cas he barrejat els macarrons dintre de la cassola de la salsa bolonyesa, però també es pot servir la pasta al plat i posar la salsa per sobre.
Un altre plat que aviat caura.
Així m’agrada. Un peto
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Macarrons amb salsa bolonyesa. | Celler-Adocse