Després de tantes festes, tants tiberis en espera encara de dema dia de Reis, i per no passar directament al plat de bledes, avui he fet un plat de pasta “Espaguetis amb crema de ceps”. Aquesta salsa la faig servir per acompanyar altres plats com qualsevol pasta, el llom o els pits de pollastre…….. Es molt agraïda i agrada a quasi tothom.
Ingredients per 4 persones.
- 400 gr d’espaguetis frescos.
- 1 ceba grossa de figueres.
- 2 dents d’alls.
- 50 gr de ceps deshidratat.
- 100 gr de bolets.
- aigua per hidratar els ceps.
- 200 ml. de crema de llet.
- 1 culleradeta de mantega.
- Sal i pebre.
Temps d’elaboració.
40 minuts.
Elaboració.
- En una cassola de ferro posem 4 cullerades d’oli i daurem la ceba i els alls ben trinxats, a foc lent. Mentrestant posem els ceps a hidratar-se amb un bol amb l’aigua tèbia.
- Quan la ceba esta ben transparent afegim els ceps talladets a trossets i els bolets, donem unes voltes i deixem uns 5 minuts.
- Afegim la crema de llet, una mica del aigua d’hidratar els ceps i deixem que especegin una mica per que tingui consistència.
- En una cassola posem força aigua i sal. Quan bulli posem els espaguetis, i els deixem uns 20 minuts. El colem i els afegim a la cassola amb la crema, donem unes voltes perquè la salsa quedi ben agafada als espaguetis i apartem del foc.
- Servim amb un plat amb formatge parmesà o pecorino per sobre, juntament amb una culleradeta de mantega.
M’acabes de donar una molt bona idea Emi, s el plat que avui em far. Senzillet i molt gusts, a ms, m’encanta la pasta. Petons!
Ja hem diràs si t’han agradat… Per cert com s’han portat els reis???? un peto
Ara m’en acabo de menjar un bon plat, i ahir tamb, doncs, d’acord amb el que et vaig comenta,. m’en vaig fer una bona platerada per ahir i avui. Salut!
El dia 6/1/14, Ricard Olivella ha escrit: > M’acabes de donar una molt bona idea Emi, s el plat que avui em far. > Senzillet i molt gusts, a ms, m’encanta la pasta. Petons! >
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Espaguetis amb crema de ceps. | Celler-Adocse
Els espaguetis de ceps estàn molt dolents. Potser aquests estàn bons, però els que m’ha fet el meu papaito no estàven bons.
Be ja saps que no tots els plats surten be, proveu de fer aquests i ja en diràs la teva opinió.
Espero que t’agradin
un peto