Seguint l’entrada anterior, avui os dono algunes ides per el dinar de Sant Esteve. El plat principal en aquest dia son el “Canelons” farcits amb carn rostida, amorosida amb foie, una mica de beixamel i gratinats amb formatge.
Els canelons son una recepta d’origen italià(cannellone), però que van prendre personalitat a la Barcelona del segle XIX. En aquesta època havien a la ciutat molts restauradors d’origen italià i els canelons van millorar la seva recepta original i va a passar ha ser un plat sumptuós.
Segons explica Jaume Fàbrega, els canelons van passar a ser un fet social: com un plat de la mes alta cuina que solament menjaven les classes altes de Barcelona, en restaurant con el que tenia el xef Justin, un restaurant francès dels mes cars d’Espanya, esdevé un plat popular de totes les classes socials tant a ciutat com en el medi rural.
Aquest fenomen interclassista dels canelons, ho comentava Josep Pla de aquesta manera: “els canelons tingueren un gran èxit i es difongueren per tot el país amb gran vitalitat”.
Menú de Sant Esteve.
Aperitius:
- Cassoletes amb la meitat de melmelada de tomàquet i l’altre de formatge Filadèlfia.
- Croquetes d’albergínia i formatge de cabra.(clicar aquí per veure la recepta)
- Cassoletes de brandada de bacallà.(clicar aquí per veure la recepta)
- Torradetes amb salmó fumat i caviar de salmó.
- Gambes vermelles amb sal Maldon:
- Posem unes gotes d’oli a la planxa, quan esta ben calent posem les gambes deixem fer dos minuts i li donem la volta deixem fer dos minuts mes i trèiem. Posem per sobre la sal maldon i servim immediatament.
- Salmó marinat amb torradetes (clicar aquí, per veure la recepta)
- Volovanes amb paté de salmó:
- 200 g de salmó fumat.
- 150 g de formatge cremós tipus Filadèlfia.
- 1/4 de ceba tendre.
- Crema de llet.
- Posar tots els ingredients en el got de la batedora i triturar. Si la mescla queda massa espessa, alleugerir amb la nata líquida, però afegir-la a poc fins aconseguir la textura de paté desitjada.
- En el moment de servir, omplir els volovanes amb el paté i decorar-les amb una tàpera.
Carpaccio de carn d’olla amb vinagreta de peres.
Croquetes de pollastre rostit(per veure la recepta clicar aquí)
Plat principal.
Canelons de carn i bolets (clicar aquí per veure receptes).
Reblogged this on Celler-Adocse.