Idees pel menú de Nadal.

P1130393

Caldo de Nadal.                        

Ja estan aquí les festes de Nadal, això vol dir que hem de començar a pensar que farem per dinar, per sopar, d’aperitiu o de postres. Com us vaig explicar l’any passat, a casa celebrem, com no menjant, tres dies, la nit de nadal, el dia de nadal i Sant Esteve.

Normalment repeteixo cada any els plats principals, això si, variant els aperitius.

Per la nit de nadal, fem un bon aperitiu bàsicament a base de marisc i el Garrí al forn amb la pell ben cruixent, i per postres torrons, polvorons, neules i un bon cava.

Pel dinar de nadal, sempre cau el brou amb galets, carn d’olla i capó farcit a la catalana al forn i per Sant Esteve, un aperitiu, que vaig variant cada any exceptuant els cargols que sempre porten els tiets, uns canelons a la catalana i els postres.

Com les receptes típiques ja estan penjades al bloc, aquest any us proposo algunes variacions en el menú.

Menú per la Nit de Nadal.

Aperitius:

Començarem la nit amb un còctel el “Noel’s Nooner”:

  • 3/4 oz.  ron fosc.
  • 3/4 oz.  vi negre.
  • 3/4 oz.  Gin.
  • 1 oz.  suc de taronja.
  • Unes rodanxes de Llimona.
  • Barreja en una batedora de got, el rom, el vi negre, el vodka, el suc de taronja i uns 6 glaçons.
  • Abocar en una copa de globus, afegim gel picat, adornem la copa amb un tros de taronja i una palleta.
  • Torradetes de foie amb sal Maldon i reducció de vi Porto:   En una torradeta de pa amb passes, posem una llesqueta de foie i al damunt la sal maldon. Es col·loquen les torradetes ja muntades en una safata per servir i es fan un fils en zig-zag amb la reducció de porto, per sobre tant de les torrades com en la safata i a la taula.
  • Vieires amb ceba caramel·litzada: (per veure la recepta clicar aquí).

P1130513

  • Gotets de crema de llamàntol:
  • 1 Llamàntol, 1 Pastanagues, 2 Cebes, 5 Tomàquets madurs, 2 l. de fumet de peix, 1 got petit de conyac, 1 gotet petit de vi blanc sec, 1/2 got gran de crema de llet, mantega, llorer, julivert, sal, pebre negre, oli i sal.
  • Tallem el cap dels llamàntols en dues parts, la cua per la meitat i trèiem la carn que reservarem juntament amb els líquids del cap i el corall, es la part de color taronja.
  • En una cassola de ferro, en una mica d’oli, saltegem el cap i les closques del llamàntol i els reservem. En el mateix oli fem un sofregit amb les cebes trinxades i la pastanaga.
  • Quan la verdura estigui ben transparent hi afegim el tomàquet i deixem fer uns 15 minuts. Afegim el vi blanc i el conyac, deixem que s’evapori l’alcohol. Hi tirem el fumet, els caps dels llamàntols, les herbes aromàtiques, la sal i el pebre. Ho deixem bullir uns 50 min. afegim els líquids i el corall i ho passem tot pel colador xinès.
  • Ho tornem a escalfar, posem la crema de llet, ho servim en gotets i adornem amb la carn del llamàntol tallat a trossets.
  • Carabiners a la planxa: Posem unes gotes d’oli a la planxa, quan està ben calent posem els carabiners deixem fer dos minuts i li donem la volta deixem fer dos minuts mes i traiem. Posem per sobre la sal maldon i servim immediatament.

Plat principal:

Garrí al forn (per veure la recepta clicar aquí) o Lluç amb cloïsses (per veure la recepta clicar aquí)

P1070917

Menú de Nadal.

Llagostins al whisky.( per veure la recepta clicar aquí)

Primer plat:

Caldo de Nadal amb galetes farcits i carn d’olla (per veure la recepta clicar aquí).

P1130393

Segon plat:

Amanida d’hivern: Enciam variat, créixens, nous, mangrana, poma, tomàquets cherry tot amanit amb una vinagreta.

Pollastre rostit a la catalana (clicar aquí per veure la recepta).

De postres, torrons, neules i polvorons……………………..

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Sopes i cremes, Tradicions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Idees pel menú de Nadal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s