Caldo de Nadal.
Ja estan aquí les festes de Nadal, això vol dir que hem de començar a pensar que farem per dinar, per sopar, d’aperitiu o de postres. Com us vaig explicar l’any passat, a casa celebrem, com no menjant, tres dies, la nit de nadal, el dia de nadal i Sant Esteve.
Normalment repeteixo cada any els plats principals, això si, variant els aperitius.
Per la nit de nadal, fem un bon aperitiu bàsicament a base de marisc i el Garrí al forn amb la pell ben cruixent, i per postres torrons, polvorons, neules i un bon cava.
Pel dinar de nadal, sempre cau el brou amb galets, carn d’olla i capó farcit a la catalana al forn i per Sant Esteve, un aperitiu, que vaig variant cada any exceptuant els cargols que sempre porten els tiets, uns canelons a la catalana i els postres.
Com les receptes típiques ja estan penjades al bloc, aquest any us proposo algunes variacions en el menú.
Menú per la Nit de Nadal.
Aperitius:
Començarem la nit amb un còctel el “Noel’s Nooner”:
- 3/4 oz. ron fosc.
- 3/4 oz. vi negre.
- 3/4 oz. Gin.
- 1 oz. suc de taronja.
- Unes rodanxes de Llimona.
- Barreja en una batedora de got, el rom, el vi negre, el vodka, el suc de taronja i uns 6 glaçons.
- Abocar en una copa de globus, afegim gel picat, adornem la copa amb un tros de taronja i una palleta.
- Torradetes de foie amb sal Maldon i reducció de vi Porto: En una torradeta de pa amb passes, posem una llesqueta de foie i al damunt la sal maldon. Es col·loquen les torradetes ja muntades en una safata per servir i es fan un fils en zig-zag amb la reducció de porto, per sobre tant de les torrades com en la safata i a la taula.
- Vieires amb ceba caramel·litzada: (per veure la recepta clicar aquí).
- Gotets de crema de llamàntol:
- 1 Llamàntol, 1 Pastanagues, 2 Cebes, 5 Tomàquets madurs, 2 l. de fumet de peix, 1 got petit de conyac, 1 gotet petit de vi blanc sec, 1/2 got gran de crema de llet, mantega, llorer, julivert, sal, pebre negre, oli i sal.
- Tallem el cap dels llamàntols en dues parts, la cua per la meitat i trèiem la carn que reservarem juntament amb els líquids del cap i el corall, es la part de color taronja.
- En una cassola de ferro, en una mica d’oli, saltegem el cap i les closques del llamàntol i els reservem. En el mateix oli fem un sofregit amb les cebes trinxades i la pastanaga.
- Quan la verdura estigui ben transparent hi afegim el tomàquet i deixem fer uns 15 minuts. Afegim el vi blanc i el conyac, deixem que s’evapori l’alcohol. Hi tirem el fumet, els caps dels llamàntols, les herbes aromàtiques, la sal i el pebre. Ho deixem bullir uns 50 min. afegim els líquids i el corall i ho passem tot pel colador xinès.
- Ho tornem a escalfar, posem la crema de llet, ho servim en gotets i adornem amb la carn del llamàntol tallat a trossets.
- Carabiners a la planxa: Posem unes gotes d’oli a la planxa, quan està ben calent posem els carabiners deixem fer dos minuts i li donem la volta deixem fer dos minuts mes i traiem. Posem per sobre la sal maldon i servim immediatament.
Plat principal:
Garrí al forn (per veure la recepta clicar aquí) o Lluç amb cloïsses (per veure la recepta clicar aquí)
Menú de Nadal.
Llagostins al whisky.( per veure la recepta clicar aquí)
Primer plat:
Caldo de Nadal amb galetes farcits i carn d’olla (per veure la recepta clicar aquí).
Segon plat:
Amanida d’hivern: Enciam variat, créixens, nous, mangrana, poma, tomàquets cherry tot amanit amb una vinagreta.
Pollastre rostit a la catalana (clicar aquí per veure la recepta).
De postres, torrons, neules i polvorons……………………..
Reblogged this on Celler-Adocse.
Cada Nadal torno aquest blog, al qual li dec haver-me fet apassionar per cuinar, no per mi, sino pels demés. Gracies infinites¡