Pollastre de pagès al forn.

P1130434

Ja estem a Diumenge. Com passen els dies, no em dono ni compte. Ahir vam estar de cangurs del nostre net, s’ha quedat a dormir i ha marxat aquest matí. Com no tenia clar quan el vindrien a buscar, he preparat un dinar fàcil de fer i d’aquells que no fa falta estar a sobre massa estona, “Pollastre de pagès al forn”.

Aquesta vegada he fet un pollastre sencer però podeu fer-lo a quars, reduint el temps de cocció, si per exemple nomes us agraden les cuixes, que es concretament el que passa a casa.

Aquest plat permet tenir-lo preparat, abans de dinar, encendre el forn, contar unes 2 hores(per un pollastre de uns 2,300 gr) i a taula falta gent.

P1130412

Ingredients.

  • 1 pollastre de criança ecològica sencer.
  • 1 llimona.
  • 1 cap d’alls.
  • 1 fulla de llorer.
  • Sal, pebre.
  • 1 cullerada d’oli.
  • 1 tassa de cafè de Whisky.
  • 2 gots de brou natural o be podeu dissoldre una pastilla de brou concentrat, en els dos gots de aigua.

P1130414

Temps d’elaboració.

2 hores de forn i 10 minuts de preparació.

P1130415

Elaboració.

  1. Rentem be el pollastre. Tallem per la meitat la llimona i el cap d’alls.
  2. Salpebrem el pollastre tant per fora com per dintre (si no hi han nens, salpebrem amb generositat, sobre tot amb el pebre perquè quedi una mica picantet i gustos), posem el cap d’alls, la mitja llimona i la fulla de llorer dintre del pollastre.
  3. Posem el pollastre dintre d’una safata de forn, tirem el suc de l’altra mitja llimona per sobre del pollastre de la mateixa manera que la cullerada d’oli.
  4. Tirem els dos gots de brou a la safata i posem al forn calent a 180º. Deixem fer uns 30 minuts i reguem el pollastre amb la tassa de whisky. S’ha de deixar al forn unes 2 hores.
  5. Cada 15 minuts mes o menys anem regant el pollastre amb els suc de la safata. Si veiem que el suc de la safata s’evapora tirem un got mes de brou, perquè no quedi sec.
  6. El pollastre ha de quedar amb la pell ben dorada i la carn sucosa. Una vegada fet es treu de la safata es talla i el suc de la safata es serveix una mica per sobre de la carn i la resta en una salsera, perquè cada comensal es posi el suc que volguí.
  7. Aquest plat es pot acompanyar amb unes patates fetes a la panadera o be amb unes patates fregides, o un bon puré de patates i com no amb una bona amanida.

P1130417

Recordeu que…………..

  • Us recomano que sempre que pugueu, feu servir  un pollastre de criança ecològic, de veritat que val la pena.
  • El pollastre al forn es un plat molt còmode de fer ja que permet estar fent altres coses, o prenent un vermut amb els amics, mestres es fa lentament.
  • Es important que anem regnat el pollastre molt sovint amb el suc que queda a la safata perquè no quedi sec.
  • Veureu que jo faig servir molt poc oli, ja que el pollastre ja te la seva pròpia grassa i perquè no suporto el pollastre olios . Els líquids  els aporta el suc de llimona, el whisky i el vapor que deixa anar l’aigua que posem a la safata.

P1130433

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s