Ja estem a Diumenge. Com passen els dies, no em dono ni compte. Ahir vam estar de cangurs del nostre net, s’ha quedat a dormir i ha marxat aquest matí. Com no tenia clar quan el vindrien a buscar, he preparat un dinar fàcil de fer i d’aquells que no fa falta estar a sobre massa estona, “Pollastre de pagès al forn”.
Aquesta vegada he fet un pollastre sencer però podeu fer-lo a quars, reduint el temps de cocció, si per exemple nomes us agraden les cuixes, que es concretament el que passa a casa.
Aquest plat permet tenir-lo preparat, abans de dinar, encendre el forn, contar unes 2 hores(per un pollastre de uns 2,300 gr) i a taula falta gent.
Ingredients.
- 1 pollastre de criança ecològica sencer.
- 1 llimona.
- 1 cap d’alls.
- 1 fulla de llorer.
- Sal, pebre.
- 1 cullerada d’oli.
- 1 tassa de cafè de Whisky.
- 2 gots de brou natural o be podeu dissoldre una pastilla de brou concentrat, en els dos gots de aigua.
Temps d’elaboració.
2 hores de forn i 10 minuts de preparació.
Elaboració.
-
Rentem be el pollastre. Tallem per la meitat la llimona i el cap d’alls.
-
Salpebrem el pollastre tant per fora com per dintre (si no hi han nens, salpebrem amb generositat, sobre tot amb el pebre perquè quedi una mica picantet i gustos), posem el cap d’alls, la mitja llimona i la fulla de llorer dintre del pollastre.
-
Posem el pollastre dintre d’una safata de forn, tirem el suc de l’altra mitja llimona per sobre del pollastre de la mateixa manera que la cullerada d’oli.
-
Tirem els dos gots de brou a la safata i posem al forn calent a 180º. Deixem fer uns 30 minuts i reguem el pollastre amb la tassa de whisky. S’ha de deixar al forn unes 2 hores.
-
Cada 15 minuts mes o menys anem regant el pollastre amb els suc de la safata. Si veiem que el suc de la safata s’evapora tirem un got mes de brou, perquè no quedi sec.
-
El pollastre ha de quedar amb la pell ben dorada i la carn sucosa. Una vegada fet es treu de la safata es talla i el suc de la safata es serveix una mica per sobre de la carn i la resta en una salsera, perquè cada comensal es posi el suc que volguí.
-
Aquest plat es pot acompanyar amb unes patates fetes a la panadera o be amb unes patates fregides, o un bon puré de patates i com no amb una bona amanida.
Recordeu que…………..
- Us recomano que sempre que pugueu, feu servir un pollastre de criança ecològic, de veritat que val la pena.
- El pollastre al forn es un plat molt còmode de fer ja que permet estar fent altres coses, o prenent un vermut amb els amics, mestres es fa lentament.
- Es important que anem regnat el pollastre molt sovint amb el suc que queda a la safata perquè no quedi sec.
- Veureu que jo faig servir molt poc oli, ja que el pollastre ja te la seva pròpia grassa i perquè no suporto el pollastre olios . Els líquids els aporta el suc de llimona, el whisky i el vapor que deixa anar l’aigua que posem a la safata.