Arròs amb conill i rovellons.

P1130101

Avui va una d’arròs………. “Arròs amb conill, carxofes i bolets“, ara estem en temporada de carxofes i de bolets així que millor no es pot presentar el tema.

Es un arròs fàcil de fer i molt sabrós, podem afegir les verdures que vulguem (pebrot verd, pebrot vermell, mongetes, pastanagues etc…..). Però a mi personalment m’agrada així, amb carxofes, pèsols, bolets i ben caldoset…………………..

P1130073

Ingredients per 6 persones.

  • 1 conill trossejat.
  • 600 gr. arròs
  • 3 tomàquets madurs.
  • 2 cebes de Figueres.
  • 4 grans d’alls.
  • 100 gr de pèsols.
  • 4 carxofes del Prat.
  • 200 gr de fredolics i rovellons.
  • 1 culleradeta de pebrot vermell.
  • 1,8 litre de brou de carn.
  • oli d’oliva verge.
  • sal.
    Per la picada.
  • uns brins de safrà
  • julivert fresc
  • 4 dents d’alls.

P1130078

Temps d’elaboració.

90 minuts.

P1130079

Elaboració.

  1. Tallem el conill a trossos, el salpebrem i reservem. Trinxem les cebes, els alls, i ratllem els tomàquets.
  2. Posem una cassola de ferro o de fang al foc amb una mica d’oli quan estigui calent hi tirem el conill, el daurem. Ha de quedar ben daurat i fet del tot ja que després nomes estarà al foc uns 20 minuts.
  3. Una vegada fet el retirem, i a la cassola hi afegim els alls tallats a trossos petits; quan aquests  comencen  a agafar color (però vigilant que no es cremin),  hi tirem la ceba trinxada.
  4. Deixem fer la ceba a foc baix durant uns 40 minuts; quan veiem que la ceba es posa melosa hi tirem la cullerada de pebrot vermell i ràpidament el tomàquet ratllat. Deixem que es faci a poc a poc, i quan estigui reduït el tomàquet, amb una textura de melmelada hi tirem la tassa de vi blanc.
  5. Deixem uns 10 minuts mes i afegim el conill  a la cassola. Ho barregem bé i afegim les carxofes tallades a trossos. Afegim l’arròs i barregem amb el sofregit perquè agafi el gust. Deixem uns 5 minuts, aboquem el pèsols, els bolets i el brou que tindrem bullint (tenim que posar tres parts de brou per una d’arròs, perquè quedi caldos).
  6. Afegim la picada ben triturada barrejada amb una cullerada d’oli i deixem fer l’arròs sense remenar, nomes sacsejant la cassola (si remeneu massa l’arròs deixa anar el midó i quedarà pastos).
  7. Deixarem bullir uns 10-15 minuts depèn del tipus d’arròs, apaguem el foc i servim.

P1130091

Recordeu que………………..

  • L’arròs que faig servir sempre que puc, es la varietat bomba de Pals, considero que te una qualitat excel·lent.
  • Un punt important per que aquest plat quedi magnífic es el fet d’enrossir el conill una bona estona; ha de quedar amb un color daurat.
  • Un  altre aspecte important es deixar fer la ceba durant una bona estona, a foc lent, ha de quedar amb la textura de una melmelada.

P1130098

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Arrossos. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Arròs amb conill i rovellons.

  1. MCarmen ha dit:

    Increible el sabado lo hare te cuento gracias

  2. Retroenllaç: Arròs amb conill i rovellons. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s