Mongetes tendres bullides amb patates.

P1130055

Jo crec que avui faré un dels plats de verdura mes popular a Catalunya “Mongetes tendres bullides amb patates”.

Antigament al contrari que avui dia, als mercats hi havia molta mes quantitat de mongeta bobby o rodoneta, que perona. Ja al segle XVI surten les mongetes tendres bullides en alguns receptaris.

La cuina catalana compte amb molts plats de verdura bullida als quals se’ls sol afegir patates, normalment es feia per sopar amanida amb sal, oli i a vegades amb un xic de vinagre. Si sobrava es menjava al dia següent passada per la paella amb un all tallat a rodanxes o acompanyat amb una mica de cansalada o botifarra a trossos. Aquesta forma de aprofitar la verdura es el origen de un plat tant popular com el “Trinxat”.

P1130038

Ingredients.

  • 1 quilo de mongetes tendres rodones.
  • 1/2 quilo de patates kennebec.
  • aigua.
  • sal.
  • oli.

P1130039

Temps d’elaboració.

35 minuts.

P1130040

Elaboració.

  1. Netegem les mongetes tallant les puntes i els fils si tenen. Pelem les patates i les tallem a trossos com si fossin per estofar.
  2. Posem una cassola amb aigua i quan arranqui el bull, posem sal, aboquem les mongetes i les patates.
  3. Deixem bullir amb la cassola destapada perquè quedin amb un color verd brillant.
  4. Una vegada tendres s’escorren i es serveixen a taula amb el setrill d’oli perquè cada comensal es posi l’oli que vulgui.

P1130056

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Patates, Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Mongetes tendres bullides amb patates.

  1. Administrador ha dit:

    Quina enveja que em fas, fa “anys” que per aquí on sóc no les veiem aquestes mongetes 😦

  2. Ricard Olivella ha dit:

    Senzill, per molt bo.

  3. Retroenllaç: Mongetes tendres bullides amb patates. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.