Jo crec que avui faré un dels plats de verdura mes popular a Catalunya “Mongetes tendres bullides amb patates”.
Antigament al contrari que avui dia, als mercats hi havia molta mes quantitat de mongeta bobby o rodoneta, que perona. Ja al segle XVI surten les mongetes tendres bullides en alguns receptaris.
La cuina catalana compte amb molts plats de verdura bullida als quals se’ls sol afegir patates, normalment es feia per sopar amanida amb sal, oli i a vegades amb un xic de vinagre. Si sobrava es menjava al dia següent passada per la paella amb un all tallat a rodanxes o acompanyat amb una mica de cansalada o botifarra a trossos. Aquesta forma de aprofitar la verdura es el origen de un plat tant popular com el “Trinxat”.
Ingredients.
-
1 quilo de mongetes tendres rodones.
-
1/2 quilo de patates kennebec.
-
aigua.
-
sal.
-
oli.
Temps d’elaboració.
35 minuts.
Elaboració.
-
Netegem les mongetes tallant les puntes i els fils si tenen. Pelem les patates i les tallem a trossos com si fossin per estofar.
-
Posem una cassola amb aigua i quan arranqui el bull, posem sal, aboquem les mongetes i les patates.
-
Deixem bullir amb la cassola destapada perquè quedin amb un color verd brillant.
- Una vegada tendres s’escorren i es serveixen a taula amb el setrill d’oli perquè cada comensal es posi l’oli que vulgui.
Quina enveja que em fas, fa “anys” que per aquí on sóc no les veiem aquestes mongetes 😦
Senzill, per molt bo.
Bona nit Ricard, tens raó la mongeta amb patata estan boníssimes. Prepara alguna recepta per fer el bolets que agafarem el cap de setmana que ve, je,je
Un peto
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Mongetes tendres bullides amb patates. | Celler-Adocse