Natilles de xocolata amb nata.

P1130113

No se perquè, però porto dies amb ganes de menjar xocolata. Normalment no en menjo mai, però hem vaig aixecar el Dissabte amb el desig de fer xocolata desfeta, i quant ja ho tenia coll a vall, la meva filla em dona la noticia que no tenim xocolata al rebost. Ostres en quedaré amb les ganes…..Diuen que la xocolata conté endorfines que són estimulants per al cervell i produeixen sensacions de plaer, per això, alguns creuen que és un afrodisíac, potser per això, es qüestió de pensar-hi……..

Be no se si per les endorfines o per lo de l’afrodisíac, la qüestió és que avui aprofitant que tinc gent a dinar he decidit fer un postra amb xocolata, “Natilles de xocolata amb nata” així en trec el “cos de pena”.

Aquest postra recorda una mica al típic suís que es menja a Barcelona al carrer Petritxol, xocolata desfeta ben calenta i una bona corona de nata, i com no acompanyat d’una bona ensaïmada……………

P1130089

Una mica d’història.

El xocolata ja es consumia en 1500 a Mèxic pels Olmeques; els Maies ja prenien una beguda de xocolata en festes cerimonials. Però no va ser fins el 1828, quan Conrad J. van Houten, va patentar un mètode per a extreure el greix dels grans de cacau i obtenir cacau en pols i grassa de cacau. Gràcies a això va ser possible fabricar les modernes rajoles de xocolata.

Al 1867 un pastisser suís, Daniel Peter, va començar a experimentar amb la llet com a ingredient barrejada amb el xocolata. Així va néixer al 1875 com nou producte, el xocolata amb llet.  El 1879 un altre suís, Rodolphe Lindt, va desenvolupar un altre procés que va permetre donar a la xocolata, que fins a aquesta data tenia un sabor àcid i una teixidura sorrenca, el delicat sabor i la fina textura que ara coneixem.

P1130093

Valor nutricional.

Els principals components de la llavor del cacau són els greixos (24 per cent) i els hidrats de carboni (45 per cent).  Els greixos procedeixen de la mantega de cacau, que conté gran quantitat d’àcid esteàric, un àcid gras saturat que, a diferència d’altres, no augmenta el nivell de colesterol a la sang.

La xocolata conté a més teobromina, una substància que exerceix una acció tònica sobre l’organisme, activa la diüresi i estimula la circulació sanguínia.

Aquest aliment aporta les vitamines A i B i minerals com el calci, fòsfor, ferro, magnesi, coure i potassi.  A més, si a la xocolata se li afegeix llet, l’aportació de calci s’incrementa notablement. Així mateix, l’àcid fòlic i la tiamina (B1) que conté el cacau com a matèria primera, són nutrients indispensables per a la regulació del metabolisme.

D’altra banda, els polifenols continguts en el cacau eviten l’oxidació del colesterol i se’ls ha associat com compostos essencials per prevenir trastorns cardiovasculars i per estimular les defenses de l’organisme.

Recerques recents demostren que el cacau o la xocolata negra té molts beneficis per a la salut, ja que conté antioxidants i preveu la hipertensió. La xocolata també és un aliment ric en calories amb un contingut elevat de greix. També s’ha comprovat que la xocolata és un estimulant feble ja que conté teobromina i cafeïna en petites quantitats.

P1130090

Ingredients per 4 persones.

  • 250 gr de xocolata negra fondant.
  • 150 gr de crema de llet per muntar.
  • 400 ml de llet.
  • 50 ml de llet.
  • 85 gr de sucre.
  • 30 gr de maizena.
  • un pesic de sal.

Per decorar.

  • 50 gr de crema de llet muntada.
  • xocolatines per decorar.
  • Un xic de xocolata en pols.

P1130096

Temps d’elaboració.

45 minuts.

P1130108

Elaboració.

  1. Posem el xocolata amb un bol al bany maria (posem una cassola amb aigua al foc i dintre el bol amb el xocolata). Hem de vigilar que al bullir l’aigua no salti dintre del xocolata, ja que espatllaria la textura.
  2. Una vegada desfeta la xocolata l’aboquem en un cassó i el posem al foc. Seguidament afegim els 400 ml de llet, els 150 gr de crema de llet, el sucre i el pessic de sal.  Sense deixar de remenar esperem que arribi a bullir i retirem del foc i reservem.
  3. Amb els 50ml de llet que tenim reservat desfem la maizena, vigilant que no quedi cap grumoll. Tornem a posar el cassó on tenim la barreja de xocolata, aboquem la barreja de llet i maizena i amb unes varetes manuals amen remenant fins que bulli, esperem 1 minut i retirem del foc.
  4. Muntem la crema de llet restat.
  5. Aboquem les natilles amb les copes que vulguem fer servir, posem a sobre la nata muntada i per decorar espolsem per sobre una mica de xocolata en pols i coronem amb una xocolatina.
  6. Us recomano fer servir unes copes no massa grans, ja que atipa bastant (jo no tenia prou copes de gelat i he fet servir gots).

P1130112

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s