El any passat ja vaig fer una entrada amb uns Fideus a la cassola, però com passa amb el arròs, hi ha tantes variants de fideus a la cassola com cuines. Avui faré uns fideus una mica diferents, amb carxofes, camagrocs i una bona picada catalana.
Els fideus a la cassola, es un plat que se ha fet a les cases catalanes des de antic, suposo perquè es un plat econòmic, omple i es repartidor per una família.
Es un plat amb molta literatura, ja els feia el detectiu Montalbano, en el llibre de la escriptora Andrea Camilleri , també era un dels plats preferits de Pepe Carvalho, de Manuel Vázquez Montalban, que els feia amb una mica de botifarra negra. Josep Pla era un fan d’aquest plat, i indicava utilitzar poc tomàquet.
Es un plat que podeu deixar-lo preparat el dia abans i afegir el fideus 20 minuts abans de dinar. Si sobren els podeu guardar a la nevera i queden perfectes.
Aquesta vegada els he fet amb alguna variant, com carxofes i camagrocs i tinc que dir que han quedat molt i molt bons, ja se que no queda be que ho digui jo, però es així……………..
Ingredients per 4 persones.
- 400 gr fe fideos nº 4.
- 400 de costella de porc.
- 3 carxofes.
- 150 gr de camagrocs.
- 1 ceba de Figueres ben grossa.
- 2 tomàquets madurs petits.
- 4 dents d’alls.
- julivert.
- 25 gr d’avellanes.
- 1,5 litres de brou de pollastre o de carn.
- oli de oliva verge.
Temps d’elaboració.
60 minuts.
Elaboració.
-
Posem oli en una cassola de ferro i la posem al foc, quant esta calent aboquem la costella de porc tallada a trossos, salpebrem i deixem enrossir.
-
Quan veiem que la costella esta ben rossa(no cremada) però si amb un color totalment daurat, afegim a la cassola la ceba trinxada. Deixem fer a foc mig fins que la ceba esta ben confitada.
-
Arribat aquest punt, afegim els tomàquets ratllats i seguim confitant, durant uns 15 minuts, a foc lent, afegint de tant en tant, unes cullerades de brou.
- Afegim les carxofes a quars i deixem fer uns 1o minuts, mullant-lo amb una mica de brou. Afegim els camagrocs.
- A continuació posem els fideus els remenem per que agafin els sabors i afegim el brou que tindrem calent.
- Afegim la picada rectifiquem de sal i deixem coure uns 20 minuts, han de quedar sucosos, no secs.
Recordeu que…….
-
He fet servir fideus del nº 4 perquè a mi personalment m’agraden mes, però podeu fer servir de un altre calibre mes gros.
-
La costella ha de quedar ben dorada abans de posar el fideus.
-
Hem de posar poca quantitat de tomàquet i podeu afegir al plat les verdures que us vingui de gust, pèsols, mongetes, pebrot, fesols, coliflor, carxofes etc. Això si, el que no pot faltar, es un bona picada.
Bonissims!.
Emi, m’en has guardat?.
Avui vinc a dinar! Ricard
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Fideus a la catalana. | Celler-Adocse