Orada al forn.

P1120592

Avui un plat d’allò mes fàcil de fer, però que sempre et fa quedar be, “Orada al forn”. Nomes te un secret com tots els plats de peix “la cocció” s’ha de fer al punt just perquè no quedi sec i difícil de menjar.

Jo he fet una orada d’uns 700 gr que hem menjat 3 persones, això si amb patates, cebes i tomàquet……….

P1120587

L’orada  és una espècie que es troba a la Mar Mediterrània i a les costes de l’est i del nord de l’Oceà Atlàntic. Creix fins uns 60 cm de longitud. Les de piscifactoria son les que trobem de forma habitual als nostres mercat, son mes petites i no tant gustoses.

És un peix hermafrodita és a dir que neixen tots mascles i quan fan uns tres anys (amb aproximadament 600 grams de pes) esdevenen femelles. Tot i això sembla que alguns peixos actuen de mascles tota la seva vida.
Es un peix de temporada de fred , de novembre a gener és la millor època. Es pot pescar amb l´arrossegament, les nanses, el palangre i el tresmall.

És fàcilment identificable per la franja daurada que té al front i per la qual rep el seu nom.

Al mercat es troben sempre orades de preu i mida estandar d’aproximadament 400 g: són les procedents de les gàbies d’engreix disseminades al llarg del nostre litoral. Són unes grans consumidores de musclos. Els agrada molt nedar al voltant de les muscleres del delta de l’Ebre.

P1120588

Temps d’elaboració.

30 minuts.

P1120590

Ingredients per 2 o 3 persones.

  • 1 orada d’uns 700 gr, neta i amb dos talls per cada costat.
  • 2 patates Kennebec.
  • 2 cebes de Figueres.
  • 2 tomàquets madurs.
  • Una picada de 3 dents d’alls i julivert.
  • 1 got petit de vi blanc.
  • sal i pebre.
  • oli d’oliva verge.

P1120591

Elaboració.

  1. En una safata o una paella pel forn, posem el oli d’oliva i a sobre les patates tallades a rodanxes fines, salpebrem i posem 1 fulla de llorer.
  2. Posem per sobre la ceba tallada a làmines, els tomàquets madurs tallats a quarts i per últim la picada de all i julivert.
  3. Tirem per sobre el got de vi i posem l’orada a sobre de les patates, salpebrem.
  4. Posem la safata al forn que ja tindrem preescalfat a 180º i deixem fer uns 15 o 20 minuts. Una vegada sigui cuita, la posarem al plat i pel damunt hi tirarem un bon raig d´oli d´oliva, unes gotetes de suc de llimona i ja podem servir.

P1120593

Advertisements

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 respostes a Orada al forn.

  1. marina ha dit:

    Que bona, l’orada!! També m’agrada fer-la així, sense massa disfressa. Només patates, ceba, tomàquet (una mica) i ja no li cal res més!! Petons

  2. Manel - Girona ha dit:

    Jo que estic sol m’he pasat i he comprat 2 orades, be una está al congelador, demá ho faré així, m’ha agradat. Gràcies,
    Per cert, m’he fixat en els ulls i m’he donat que no era fresc, que hi farém ara ja està.

    • Benvingut al bloc Manel, estic feliç de que t’hagis decidit a fer la recepta, espero que t’agradi ja hem comentaràs el resultat. Hem sap greu que el peix no sigui prou fresc, en sembla un falta de respecta al client, que hagi botigues que es permetin vendre productes frescos que no ho son.
      Un peto.

  3. dolaglria ha dit:

    Una manera senzilla i boníssima de fer l’orada., et permet gaudir-ne sense disfressar-ne el gust!
    PTNTS
    Dolça

  4. Retroenllaç: Orada al forn. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s