Avui un plat d’allò mes fàcil de fer, però que sempre et fa quedar be, “Orada al forn”. Nomes te un secret com tots els plats de peix “la cocció” s’ha de fer al punt just perquè no quedi sec i difícil de menjar.
Jo he fet una orada d’uns 700 gr que hem menjat 3 persones, això si amb patates, cebes i tomàquet……….
L’orada és una espècie que es troba a la Mar Mediterrània i a les costes de l’est i del nord de l’Oceà Atlàntic. Creix fins uns 60 cm de longitud. Les de piscifactoria son les que trobem de forma habitual als nostres mercat, son mes petites i no tant gustoses.
És un peix hermafrodita és a dir que neixen tots mascles i quan fan uns tres anys (amb aproximadament 600 grams de pes) esdevenen femelles. Tot i això sembla que alguns peixos actuen de mascles tota la seva vida.
Es un peix de temporada de fred , de novembre a gener és la millor època. Es pot pescar amb l´arrossegament, les nanses, el palangre i el tresmall.
És fàcilment identificable per la franja daurada que té al front i per la qual rep el seu nom.
Al mercat es troben sempre orades de preu i mida estandar d’aproximadament 400 g: són les procedents de les gàbies d’engreix disseminades al llarg del nostre litoral. Són unes grans consumidores de musclos. Els agrada molt nedar al voltant de les muscleres del delta de l’Ebre.
Temps d’elaboració.
30 minuts.
Ingredients per 2 o 3 persones.
- 1 orada d’uns 700 gr, neta i amb dos talls per cada costat.
- 2 patates Kennebec.
- 2 cebes de Figueres.
- 2 tomàquets madurs.
- Una picada de 3 dents d’alls i julivert.
- 1 got petit de vi blanc.
- sal i pebre.
- oli d’oliva verge.
Elaboració.
- En una safata o una paella pel forn, posem el oli d’oliva i a sobre les patates tallades a rodanxes fines, salpebrem i posem 1 fulla de llorer.
- Posem per sobre la ceba tallada a làmines, els tomàquets madurs tallats a quarts i per últim la picada de all i julivert.
- Tirem per sobre el got de vi i posem l’orada a sobre de les patates, salpebrem.
- Posem la safata al forn que ja tindrem preescalfat a 180º i deixem fer uns 15 o 20 minuts. Una vegada sigui cuita, la posarem al plat i pel damunt hi tirarem un bon raig d´oli d´oliva, unes gotetes de suc de llimona i ja podem servir.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Que bona, l’orada!! També m’agrada fer-la així, sense massa disfressa. Només patates, ceba, tomàquet (una mica) i ja no li cal res més!! Petons
Bones tardes Marina, m’encanta que t’agradi la recepta, a mi personalment m’agrada molt. Un peto molt fort.
Jo que estic sol m’he pasat i he comprat 2 orades, be una está al congelador, demá ho faré així, m’ha agradat. Gràcies,
Per cert, m’he fixat en els ulls i m’he donat que no era fresc, que hi farém ara ja està.
Benvingut al bloc Manel, estic feliç de que t’hagis decidit a fer la recepta, espero que t’agradi ja hem comentaràs el resultat. Hem sap greu que el peix no sigui prou fresc, en sembla un falta de respecta al client, que hagi botigues que es permetin vendre productes frescos que no ho son.
Un peto.
Una manera senzilla i boníssima de fer l’orada., et permet gaudir-ne sense disfressar-ne el gust!
PTNTS
Dolça
Bon dia maca, primer donar-te les gracies per el teu comentari, es veritat que es una recepta que queda realment bona.
Un peto ben fort.
Emilia
Retroenllaç: Orada al forn. | Celler-Adocse