Es Dissabte i com sempre arriba l’hora del vermut, unes patates de xurreria unes olivetes i unes anxoves amanides amb una mica d’oli i vinagre, una delícia…..
Al mes d’octubre passat vaig fer una entrada para ensenyar-vos com feia unes anxoves amb sal i avui us ensenyo el resultat. Han estat en salmorra uns 7 mesos i tinc que dir que estan realment bones, trobeu de fer-les i ja em direu que tal…………….
Ingredients per una tapa per 4 persones.
- 8 anxoves en sal.
- Un xic d’oli d’oliva suau.
- Un xic de vinagre.
- una mica de pebre negre.
- Una mica de pimentó vermell.
Temps d’elaboració.
20 minuts.
Elaboració.
-
Traiem les anxoves del pot, sota l’aixeta li traiem la sal superficial.
-
Les posem senceres durant uns 15 minuts en un bol amb aigua, per dessalar-les e hidratar-les.
-
Les escorreguem, les obrim per la meitat en dos filets, traiem les espines i la pell. Posem els filets a escórrer per que perdin el aigua.
-
Posem els filets en un platet amanim amb una mica de pebre negra, una mica de pebre vermell, un xic de vinagre de vi i per últim una mica d’oli de oliva.
Reblogged this on Celler-Adocse.
La conserva d’anxoves feta a casa trobo que no té res a veure amb la comprada, oi? Em sembla que la teva estarà deliciosa!
Tens tota la raó fetes a casa queden realment bones. Es una conserva que no costa res de fer la úniques dos premisses, son comprar uns seitons el mes gran que trobeu (que es bastant difícil ja que els de mida gran normalment es queden per els restaurants o be per les industries conserveres) jo el any passat vaig trobar-los a la Boqueria. La ultima premissa es tindrà la paciència de espera que estiguin fen fets.
Un peto i bona tapa………
Retroenllaç: Tapa d’anxoves. | Celler-Adocse