Tapa d’anxoves.

P1110933

Es Dissabte i com sempre arriba l’hora del vermut, unes patates de xurreria unes olivetes i unes anxoves amanides amb una mica d’oli i vinagre, una delícia…..

Al mes d’octubre passat vaig fer una entrada para ensenyar-vos com feia unes anxoves amb sal i avui us ensenyo el resultat. Han estat en salmorra uns 7 mesos i tinc que dir que estan realment bones, trobeu de fer-les i ja em direu que tal…………….

P1110926

Ingredients per una tapa per 4 persones.

  • anxoves en sal.
  • Un xic d’oli d’oliva suau.
  • Un xic de vinagre.
  • una mica de pebre negre.
  • Una mica de pimentó vermell.

P1110927

Temps d’elaboració.

20 minuts.

P1110928

Elaboració.

  1. Traiem les anxoves del pot, sota l’aixeta li traiem la sal superficial.
  2. Les posem senceres durant uns 15 minuts en un bol amb aigua, per dessalar-les e hidratar-les.
  3. Les escorreguem, les obrim per la meitat en dos filets, traiem les espines i la pell. Posem els filets a escórrer per que perdin el aigua.
  4. Posem els filets en un platet amanim amb una mica de pebre negra, una mica  de pebre vermell, un xic de vinagre de vi i per últim una mica d’oli de oliva.

P1110932

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Tapa d’anxoves.

  1. marina ha dit:

    La conserva d’anxoves feta a casa trobo que no té res a veure amb la comprada, oi? Em sembla que la teva estarà deliciosa!

  2. Tens tota la raó fetes a casa queden realment bones. Es una conserva que no costa res de fer la úniques dos premisses, son comprar uns seitons el mes gran que trobeu (que es bastant difícil ja que els de mida gran normalment es queden per els restaurants o be per les industries conserveres) jo el any passat vaig trobar-los a la Boqueria. La ultima premissa es tindrà la paciència de espera que estiguin fen fets.
    Un peto i bona tapa………

  3. Retroenllaç: Tapa d’anxoves. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.