Acaben d’arribar de vacances, hem passat uns dies a Florència, i no he tingut temps per anar a comprar, m’he apropat a la peixateria. Així que avui faré un plat que de tant senzill, em fa una mica de vergonya de posar-lo, però he pensat que també allò que es senzill també resulta interesant.
El podeu fer com un segon, acompanyat amb una bona amanida o be com un aperitiu acompanyat amb una copeta de vi blanc o cava……………….
Temps d’elaboració
15 minuts.
Ingredients per 4 persones.
- 8 calamars mitjans, ben frescos.
- 3 dents d’alls.
- Unes branques de julivert.
- oli d’oliva verge.
- sal.
Elaboració.
- Netejar els calamars amb aigua freda, netejant-los be per dintre i treien- lis la ploma.
- Els escorrem i assequem sobre paper absorbent.
- Picar ben fi l’all i el julibert.
- Posem els calamars a la planxa quan estigui ben calenta amb una mica d’oli, salem els calamars lleugerament, els deixem uns 3 minuts per cada banda. Si els fem massa estona quedarian durs.
- Repartir l’all i el julivert per sobre amb un raig d’oli, deixem 1 minut i servir immediatament.
Vergonya? No! Per a mi, aquesta que proposes és la manera més genial de menjar el calamar. Sobretot, aquests que tenen presència. Sense gaire disfressa! Petons
Bon dia Marina, ja tenia ganes de trobar-te al bloc, com sempre tens raó a mi personalment m’encanten els calamars a la planxa.
Un peto
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Calamars a la planxa amb all i julivert. | Celler-Adocse