Segur que penseu, que la recepta d’avui és d’allò mes senzill i fàcil de fer, i teniu rao. Peró com tot a la cuina, aquesta truita també te el seu punt. Si teniu un sopar amb uns amics i voleu fer alguna cosa senzilla però que agradi a quasi tothom aquí teniu la recepta…………..
La truita que us presento avui l’hem menjat a casa fa molt anys, a mi personalment m’agrada molt, al meu marit no, ja que a ell no l’agrada la truita de patates amb ceba.
A Navarra sobre tot a la zona de la Ribera, on la gastronomia està basada amb les verdures i sobre tot amb la utilització dels pebrots, tant verds com vermells, aquesta truita es molt típica.
Els pebrots es menjen tant fregits, com escalivats a la brasa. Una brasa feta amb sarments que son les branques de les vinyes, desprès de podar-les. Dona un gust molt característic tant a les verdures com a les carns.
Per mi el secret (si es pot dir secret) d’aquesta truita melosa i molt sabrosa esta bàsicament en fer servir bons productes, patates Kanabec, 3 ous per persona. En lloc de fer-la rodona la faig en forma de truita a la francesa i sobretot la deixo melosa per dintre.
Ingredients per 2 persones:
- 3 patates Kanabec.
- 6 ous.
- 1 pebrots verds.
- 1 perbrot vermell (si es gran 1/2).
- 1 ceba grossa.
- Oli d’oliva.
- sal.
Elaboració:
- Es posa bastant oli en una paella i quan està calent es posen les patates tallades a làmines finetes per truita. Es posa sal i es deixa fregir a foc mig uns 10 minuts.
- Es posa les cebes tallades en juliana i els pebrots a trossets i es deixa fer.
- Es baten els ous i es posa sal i una mica de pebre.
- Quant les patates estan fetes es treuen amb una escumadora i es barregen amb els ous.
- Es posa una altra paella amb una mica d’oli i quant està calent es posa la barreja de patates, pebrot, ceba i ous, i deixem quallar la truita. Quant veiem que ha quallat una mica li donem forma com si féssim una truita a la francesa.
- Tinguem en compte que la truita ha de quedar feta per fora però una mica melosa per dintre, ja que queda molt mes bona si queda una mica sucosa.
- La deixem reposar uns minuts i la servim acompanyada amb una amanida i unes llesques de pa amb tomàquet, boníssima…………..
Recordeu que………….
- Les millors patates per fer truita son les Kanabec.
- Quant estan barrejats les patates, els pebrots i les cebes deixem fer a foc mig.
- A mi personalment m’agrada la truita una mica sucosa.
Avui me la far per sopar. UMMMMMMMMMMM
Ja diràs com et queda….. un peto
Ja me l’ he fet, estava molt bona; de fet, per desprs, encara m’en ha quedat la meitat.
El dia 12/09/13, Ricard Olivella ha escrit: > Avui me la far per sopar. UMMMMMMMMMMM >
Retroenllaç: Truita de patates a l’estil de Navarra. | Celler-Adocse