Truita de patates a l’estil de Navarra.

P1110895

Segur que penseu, que la recepta d’avui és d’allò mes senzill i fàcil de fer, i teniu rao. Peró com tot a la cuina, aquesta truita també te el seu punt. Si teniu un sopar amb uns amics i voleu fer alguna cosa senzilla però que agradi a quasi tothom aquí teniu la recepta…………..

La truita que us presento avui l’hem menjat a casa fa molt anys, a mi personalment m’agrada molt, al meu marit no, ja que a ell no l’agrada la truita de patates amb ceba.

A Navarra sobre tot a la zona de la Ribera, on la gastronomia està basada amb les verdures i sobre tot amb la utilització dels pebrots, tant verds com vermells, aquesta truita es molt típica.

Els pebrots es menjen tant fregits, com escalivats a la brasa. Una brasa feta amb sarments que son les branques de les vinyes, desprès de podar-les. Dona un gust molt característic tant a les verdures com a les carns.

Per mi el secret (si es pot dir secret) d’aquesta truita melosa i molt sabrosa esta bàsicament en fer servir bons productes, patates Kanabec, 3 ous per persona. En lloc de fer-la rodona la faig en forma de truita a la francesa i sobretot la deixo melosa per dintre.

P1080830

Ingredients per 2 persones:

  • 3 patates Kanabec.
  • 6  ous.
  • 1 pebrots verds.
  • 1 perbrot vermell (si es gran 1/2).
  • 1 ceba grossa.
  • Oli d’oliva.
  • sal.

Elaboració:

  1. Es posa bastant oli en una paella i quan està calent es posen les patates tallades a làmines finetes per truita. Es posa sal i es deixa  fregir a foc mig uns 10 minuts.
  2. Es posa les cebes tallades en juliana i els pebrots a trossets i es deixa fer.
  3. Es baten els ous i es posa sal i una mica de pebre.
  4. Quant les patates estan fetes es  treuen amb una escumadora i es barregen amb els ous.
  5. Es posa una altra paella amb una mica d’oli i quant està calent es posa la barreja de patates, pebrot, ceba i ous, i deixem quallar la truita. Quant veiem que ha quallat una mica li donem forma com si féssim una truita a la francesa.
  6. Tinguem en compte que la truita ha de quedar feta per fora però una mica melosa per dintre, ja que queda molt mes bona si queda una mica sucosa.
  7. La deixem reposar uns minuts i la servim acompanyada amb una amanida i unes llesques de pa amb tomàquet, boníssima…………..

P1110889

Recordeu que………….

  • Les millors  patates per fer truita son les Kanabec.
  • Quant estan barrejats les patates, els pebrots i les cebes  deixem fer a foc mig.
  • A mi personalment m’agrada  la truita una mica sucosa.

P1110891

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Ous, Patates. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Truita de patates a l’estil de Navarra.

  1. Ricard Olivella ha dit:

    Avui me la far per sopar. UMMMMMMMMMMM

  2. Ja diràs com et queda….. un peto

  3. Ricard Olivella ha dit:

    Ja me l’ he fet, estava molt bona; de fet, per desprs, encara m’en ha quedat la meitat.

    El dia 12/09/13, Ricard Olivella ha escrit: > Avui me la far per sopar. UMMMMMMMMMMM >

  4. Retroenllaç: Truita de patates a l’estil de Navarra. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s