Conxes de peix i gambes.

P1110981

Aquestes conxes las ha fet la meva mare tota la vida, podeu aprofitar el peix que tingueu a ma o be peix congelat per abaratir el plat. Las conxes son closques de vieires buides, la mama les comprava al Mercat de Gracia, una vegada utilitzades es renten i llestos.

Las gambes son de collita pròpia, ja que la mama no n’hi posava suposo que pel preu……..Jo normalment faig servir lluç fresc i unes gambes vermelles congelades, es poden fer servir gambes congelades i pelades, però trobo que queda sense tant de gust.

Quan els meus fill eren joves i no els venia massa de gust el peix, els feia aquest plat i els hi encantaven. Hi ara que ja som tots grans segueixo fer-les i tinc que agraden a tothom, tant als que lis agraden el peix com als que no.

P1110919

Ingredient per 4 persones.

  • 1/2 quilo de lluç en filet.
  • 250 gr de gambes vermelles congelades.
  • 1 ceba grossa.
  • 60 g de farina.
  • 50 g de mantega.
  • Un rajolí d’oli.
  • 500 ml de llet.
  • Nou moscada.
  • Sal.
  • Formatge parmesà, per gratinar.

P1110974

Temps d’elaboració.

25 minuts.

P1110925

Elaboració.

  1. Posar aigua en un cassó amb una fulla de llorer i una mica de sal. Quan comença a bullir posem el peix i quan torni a arrancar el bull deixen 4 minuts i retirem, colem i deixem refredar.
  2. En una paella posem una mica d’oli i fregim una mica les gambes. Retirem i les pelem deixant només les cues.
  3. Amb la mateixa paella on fregim les gambes, afegim una mica de mantega i aboquem la ceba ben trinxada. La deixem sofregir, salpebrem i deixem fer uns 10 minuts.
  4. Mentrestant traiem la pell i les espines del peix i l’ esmicolem, vigilant no deixar cap espina.
  5. Quan la ceba ja està transparent afegim a la paella el peix, remenem i posem la farina de cop, barregem una mica perquè la farina quedi una mica feta i afegim la llet.
  6. Remenem bé perquè no quedin grumolls, jo ho faig amb el batedor de mà perquè queda mes fina, posem la sal, ratllem la nou moscada i deixem coure la beixamel, remenem perquè no s’enganxi. Ha de quedar amb una textura una mica mes clara que per les croquetes.
  7. Quan estigui quasi feta afegim les cues de gambes a trossets i remenem. Retirem del foc i deixem refredar.
  8. Per omplir les conxes, posarem una mica de mantega  i les omplim amb la massa sense arribar dalt de tot, ja que al posar-les al forn es desbordarien.
  9. Posem una mica de formatge ratllat per sobre de les conxes, decorem amb una cua de gamba i les gratinem uns minuts.

P1110977

Recordeu que…………..

  • Es pot fer servir qualsevol tipus de peix, lluç, rap, filets de bacallà……. Així com aprofitar peix que us hagi sobrat de altres plats.
  • Si voleu abaratir el plat podeu fer servir peix congelat, encara que hi ha al mercat peix fresc a molt bon preu.
  • Si han de menjar nens petits podeu eliminar les gambes.

P1110985

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Conxes de peix i gambes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s