Conill amb alls i romaní.

P1110939

Com he comentant altres vegades, hi han plats que inevitablement et fan volar al passat i et porten records de la infantesa. Avui faré un d’aquest plats ” Conill amb alls i romaní”.

Es un plat molt senzill i ràpid de fer, amb poc ingredients però que us asseguro que es exquisit.

P1110904

Records de vida.

A casa de la meva avia, es criaven pollastres, gallines, el porc i conills.  Al hivern es matava el porc, i durava tot l’any. De tant en tant, l’avia matava un pollastre o be un conill, tot un esdeveniment per mi!!.

Es matava el dia abans i l’avia en deia: “Emilita, vamos a matar un conejo para comer mañana, me ayudas?”, ostres, en faltava temps per dir que si. Matar un pollastres no m’agradava, però els conills no en feia res.

Així que, tant l’avia com jo, ens posaven els davantals vells i cap al corral. El primer pas el feia ella sola, ja que a mi en feia pena, segons l’avia la raó era que “els nens de ciutat eren massa tous”. Es dirigia amb pas ràpid a les gàbies dels conills n’agafava un i el matava. Quan jo veia que ja estava mort, li treia la pell, que quedava del reves i amb un cop sec, el penjava a la paret del corral al sol. Després passaven els gitanos i compraven les pells de conill. Eren temps on tot s’aprofitava, no es llençava res.

Després l’avia deixava el conill penjat tota la nit a la fresca perquè reposés la carn i fos mes tendre. Al dematí següent l’avia començava a cuinar el conill, la olor a all i romaní es deixava sentir per tota la casa.

P1110907

Ingredients per 4 persones.

  • 1 conill tallat a trossos.
  • 10 dents d’alls.
  • 1 got de vi blanc.
  • 1 got de conyac.
  • 1 got brou de carn.
  • 1 branca de romaní.
  • Pebre.
  • Sal.
  • oli verge de oliva arbequina.

P1110910

Per la picada

  • Un grapat d’avellanes torrades.
  • 3 dents d’all.
  • Un grapat de julivert.
  • sal.

P1110912

Temps d’elaboració.

45 minuts.

P1110916

Elaboració.

  1. Primer de tot rentem el conill sota l’aixeta i el tallem a trossets mitjans. El salpebrem i reservem.
  2. En una cassola de ferro amb oli, posem els  10 dents d’alls sense pelar i una mica aixafats amb la fulla d’un ganivet, perquè deixin anar millor el seu sabor,  i els posem a enrossir uns minuts. Quan estan rossos però sense que es cremin, posem el conill a la cassola.
  3. Quan comenci a agafar color, pels dos costats, afegim el got de vi blanc, el got de brandi i deixem evaporar.
  4. Passats uns 10 minuts afegim el got de brou i deixem que es vagi fent el conill a foc mig, durant uns 20 minuts.
  5. Comencem a fer la picada, amb una picadora o un morter posem: els tres dents d’alls, el grapadet d’avellanes i el julivert, una mica de sal i piquem.
  6. Durant la cocció si veiem que falta líquid podem afegir una mica mes de brou, afegim la branca de romaní i per últim la picada, donem un parell de voltes i apaguem el foc.
  7. Ja podem servir.

P1110929

P1110938

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus, Cuina de la memòria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Conill amb alls i romaní.

  1. Mercè ha dit:

    Que bo Emi, com se sebla la teva infantesa a la meva, nosaltres a casa amb la meva iaia Maria, fèiem el mateix, gràcies per retornar-me aquests records, de quan anava de vacances al poble que es diu Miralsot, molt a prop de Fraga, a la franja, on ara diuen que parlen lapao, la meva mare,que és d’aquí diu que parla català, com nosaltres, però una mica diferent
    Aquesta recepta, la trobo boníssima. La faré aquesta setmana.
    I també intentaré recobrar una recepta que fèiem: l’arròs amb conill i cargols.
    Una altra vegada. GRÀCIES

  2. albert ha dit:

    aquest conill..es com el preparava la meva mare, quan cuinava , es clar. avui el faré d,aquesta manera, segur que els meus fills els hi agrada, gracies.

  3. Retroenllaç: Conill amb alls i romaní. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.