Avui us vull parlar d’un plat, que al igual que el ous farcits, es d’allò mes tradicional que he vist cuinar a la meva mare tota la vida ” Empanadilles o Crestes”. A casa la mama sempre ha dit “Empanadilles” en canvi la meva sogra les anomenava “Crestes”, a mi personalment m’agrada mes anomenar-les “Crestes”.
Es un plat senzill de fer i sense cap complicació, però desgraciadament avui dia la majoria de gent, les compra congelades, no dic que siguin dolentes , però de veritat que no tenen res que veure amb una empanadilla feta a casa. Crec sincerament que val la pena perdre una mica de temps i fer-les a casa………….
Temps d’elaboració.
30 minut.
Ingredients per 4 persones.
-
1 paquet de pasta d’empanadilla.
-
2 ous durs.
-
1 ceba de Figueres petita.
-
2 cullerades de tomàquet fregit.
-
100 g tonyina en oli.
- 1 pebrot del piquillo.
-
1 cullereta pebre vermell.
-
Un xic de pebre negre.
-
Sal.
Temps d’elaboració.
- Primer de tot posem a bullir els ous uns 10 minuts, en un cassó amb aigua i una mica de sal. Una vegada bullits els refredem amb aigua freda i pelem.
- Primer de tot trinxem la ceba ben petita i la posem a sofregir en una paella, amb una mica d’oli.
- Quant la ceba està transparent afegim a la paella el tomàquet fregit, la cullerada de pebre vermell i el xic de pebre negre.
- Tallem els ous a trossos ben petits i els posem en un bol. Afegim la tonyina i el pebrot del piquillo a trossets, barregem i per últim aboquem el sofregit de tomàquet i barregem tots els ingredients.
- Es el moment d’omplir la massa de les empanadilles, posant una cullerada del farçit, la dobleguem i la segellem, tancant les voreres prement amb una forquilla.
- Posem oli en una paella i quant estigui calenta anem fregim les crestes, les daurem una mica de cada banda i retirem en un plat, cobert amb un paper de cuina perquè absorbeixi l’excés d’oli i les servim ben calentes.
Un plat senzill, per molt bo i servit fred, un bon plat d’estiu!
Salut!
Retroenllaç: Empanadilles o Crestes amb tonyina. | Celler-Adocse