Empanadilles o Crestes amb tonyina.

P1110864

Avui us vull parlar d’un plat, que al igual que el ous farcits, es d’allò mes tradicional que he vist cuinar a la meva mare tota la vida ” Empanadilles o Crestes”. A casa la mama sempre ha dit “Empanadilles” en canvi la meva sogra les anomenava “Crestes”, a mi personalment m’agrada mes anomenar-les “Crestes”.

Es un plat senzill de fer i sense cap complicació, però desgraciadament avui dia la majoria de gent, les compra congelades, no dic que siguin dolentes , però de veritat que no tenen res que veure amb una empanadilla feta a casa. Crec sincerament que val la pena perdre una mica de temps i fer-les a casa………….

P1110760

Temps d’elaboració.

30 minut.

P1110754

Ingredients per 4 persones.

  • 1 paquet da pasta d’empanadilla.
  • 2 ous durs.
  • 1 ceba de Figueres petita.
  • 2 tomaques madurs.
  • 100 gr tonyina en oli.
  • 1 pebrot del piquillo.
  • 1 culleradeta pebre vermell.
  • Un xic de pebre negre.
  • Sal.

P1110759

Temps d’elaboració.

  1. Primer de tot posem a bullir els ous uns 10 minuts, en un cassó amb aigua i una mica de sal. Una vegada bullits els refredem amb aigua freda i pelem.
  2. Primer de tot trinxem la ceba ben petita i la posem a potxar en una paella, amb una mica d’oli.
  3. Mentrestant  ratllem el tomàquet i reservem.
  4. Quant la ceba està transparent afegim a la paella el tomàquet ratllat i deixem fer uns minuts a foc lent. Passats uns 15 minuts afegim la cullerada de pimentó vermell i el xic de pebre.
  5. Tallem els ous  a trossos ben petits i els posem en un bol. Afegim la tonyina i el pebrot del piquillo a trossets, barregem i per últim aboquem el sofregit de tomàquet i barregem tots els ingredients.
  6. Es el moment d’omplir les oblees de les empanadilles, posant una cullerada de pasta, la dobleguem i la segellem, tancant les voreres prement amb una forquilla.
  7. Posem oli en una paella i quant estigui calenta anem fregim les crestes, les daurem una mica de  cada banda i retirem en un plat, cobert amb un paper de cuina perquè absorbeixi l’excés d’oli i les servim ben calentes.

P1110859

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Empanadilles o Crestes amb tonyina.

  1. Ricard Olivella ha dit:

    Un plat senzill, per molt bo i servit fred, un bon plat d’estiu!

    Salut!

  2. Retroenllaç: Empanadilles o Crestes amb tonyina. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s