La calor segueix, i ve de gust plats senzills de fer, frescos i, sobre tot, que els puguem deixar fets a la nevera i al arribar de la platja, la piscina o de la passejada, solament tinguem que obrir la nevera, preparar una bona amanida i a taula.
Un d’aquest plats son els “ous farcits amb tonyina”, de tota la vida, mes fàcil impossible……. Uns bons ous, una tonyina amb oli d’oliva, una maonesa fet a casa (son dos minuts) i llestos……..
Ingredients per 6 persones:
- 12 ous ben frescos.
- 240 gr de tonyina amb oli d’oliva.
- 1 tassa de cafè amb llet de maionesa feta a casa o de pot.
- Una mica de pebre negra.
- 1 pot de julivert.
- 1 llauna de olives farcides d’anxoves.
Elaboració.
Primer bullim els ous en un casso amb aigua i una mica de sal, durant uns 12 minuts. Un cop cuits els passem per aigua freda i els pelem.
Els tallem per la mitat, traiem els rovells i els anem posant en un bol.
Fem una barreja amb la tonyina escorreguda del seu oli i els rovells, ho anem aixafant tot amb una forquilla fins que quedi com una pasta.
Després hi afegim maionesa, un xic de pebre negre i ho anem remenant fins que quedi una pasta.
Tornem a farcir les clares amb aquesta pasta. Per acabar decorem els ous amb una oliva farcida, tallada per la meitat.
Jo faig aquest ous igual que tu.
Me’ls va ensenyar a fer la meva mare.
Estan boníssims
Tot i que la mare els hi posa una tireta de pebrot escalivat per adornar.
Ets fantastica💋
Hola Mercè, tens raó la mama també els feia i posava una tireta de pebrot, quins records. Et recordo que encara espero una recepta típica de la teva mare!!!!! ……………..
un peto
Retroenllaç: Ous farçits amb tonyina. | Celler-Adocse