Pastís de crema amb lemon curd.

P1110581

El Diumenge que venien els meus fill a dinar vaig voler fer un postre amb una crema que tenia ganes de tornar a fer el “Lemon Curd” ,  fa temps ja la havia fet per omplir unes tartaletas.

Aquesta vegada he fet el típic pa pe pessic, farcit de lemon curd i covert amb una crema.
El lemon curd és una crema d’origen i tradició anglesa, té el seu origen al segle XIX i es servia amb pa o galetes per acompanyar el te de les cinc com una alternativa a les confitures.

Curd en anglès significa quallada, i és que la tècnica d’elaboració d’aquesta crema es fa a base d’un quallat entre suc de llimona i ous.

La mantega és l’ingredient final i li aporta untuositat i suavitat, matisant l’excés de gust de ou i convertint-lo en una crema exquisida.

Un cop freda espessa força i es pot conservar perfectament en nevera.

Es pot utilitzar per omplir pastissos, brioixeria, cupcakes, muffins, per untar galetes, torrades …

P1110574

Per el Lemon Curd.

  • 3 ous sencer i 1 rovell.
  • 250 g de sucre.
  • El suc de 4 llimones.
  • 120 g. de mantega.

P1110560

Per el pa de pessic.

  • 5 ous sencers.
  • 170 gr de sucre.
  • 300 gr de farina.
  • 150 gr de farina de blat de moro (Maizena).
  • 1 sobre de llevat químic (tipus Royal).
  • 100 ml d’oli d’oliva suau.
  • Un bon raig d’anís.

P1110567

Per la crema:

  • 100 g de llet
  • 150 g de sucre
  • 20 g de farina de blat de moro (Maizena)
  • 2 ous.

P1110565

Per el almívar:

  • 150 g de sucre.
  • 150 g d’aigua.
  • Un bon raig d’anís.

Elaboració.

Per fer el Lemon Curd:

  1. En un bol posem els ous i el rovell; incorporem el sucre i batim fins que estan escumoses. Llavors afegim el suc de les llimones, posem aquest bol dintre d’una olla amb aigua bullint (al bany maria) a temperatura constant.
  2. I comencem a batre amb unes varetes, un cop veiem que la crema ha adquirit el espessor típic d’una crema, retirem la cassola del foc, afegim la mantega a trossets i seguim batent.
  3. Arribat a aquest punt ja podem utilitzar-la o be guardar-la en pots de vidre a la nevera i utilitzar-la com una melmelada, queda boníssima. Es conserva a la nevera com uns 4 o 5 dies.

P1110559

 

Elaboració del pa de pessic:

  1. Batem els ous amb el sucre fins que quedi una mescla ben escumosa, i hi anem afegint la resta d’ingredients un per un batent bé cada vegada.
  2. Aboquem la massa en un motlle (jo he fet servir un motllo rodo) previamente engreixat amb una mica de mantega.
  3. Ho introduim al forn preescalfat a 180ºC durant uns 30 minuts, o fins que la massa quedi cuita (ho veurem punxant amb una broqueta, quan aquesta surti neta).
  4. Deixem refredar sobre una reixeta.

P1110568

Elaboració de la crema:

cliqueu aquí.

P1110566

Per el almívar.

Fem bullir l’aigua amb el sucre en un cassó durant uns 3 minuts, hi afegim l’anís, i deixem refredar. Reservem a la nevera.

P1110561

 

Muntatge del pastis.

  1. Utilitzem un ganivet llarg per igualar la part superior del pa de pessic, que normalment queda una mica bombada. Si voleu que quedi mes polit li doneu la volta perquè quedi la part inferior a dalt i el tallem per la meitat.
  2. Amb una brotxa suquem bé les dues parts amb l’almívar, i el farcim amb el “lemon curd”; ajuntem les dos meitats del pa de pessic.
  3. Recobrim tot el pastís amb la crema, espolvoregem amb bastant sucre per sobre i cremem amb el bufador de cuina.
  4. Després jo he posat uns pinyons per sobre; si voleu que quedi mes lluent podeu posar per sobre una mica de gelatina neutra per donar-hi lluentor.

P1110580

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Pastís de crema amb lemon curd.

  1. Mar ha dit:

    Hola! No puc veure les fotos d’aquesta recepta, tampoc. Em surt un error. Gràcies!

  2. Mar ha dit:

    Ara ja les puc veure, merci!

  3. Retroenllaç: Pastís de crema amb lemon curd. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.