Avui per dinar tenia previst fer una amanida freda de pasta, ja que portem uns dies de barbacoes i em venia de gust un plat de pasta fred. Però, sorpreses de la vida!! , quan li he comentat a la meva filla, la seva cara ho ha dit tot.
Així que com ja tenia bullida la pasta he decidit canviar el plat per obra de màgia, i en lloc d’amanida de tirabuixons o espirals de colors freda, he fet tirabuixons als tres formatges; es màgia o no!!!!
Ha quedat pendent de fer l’amanida de pasta per un altre dia, com diu la dita: “hi ha mes dies que llonganisses”……
Com bullir la pasta.
Aprofitant aquesta recepta de pasta, posaré uns petits consells per bullir-la correctament, encara que us podeu guiar per les indicacions que figuren a l’envàs, els passos son els següents:
- Posem una cassola gran al foc amb aigua; la proporció ha de ser d’1 litre d’aigua per cada 100 gr de pasta (si feu 300 gr de pasta necessitaren una cassola que càpiga 3 litres d’aigua mes el volum de la pasta). Afegirem uns 100 gr de sal. Tapeu la cassola i esperem que bulli l’aigua.
- Quan l’aigua comença a bullir, hi tirarem la pasta de mica en mica en forma de pluja. Al posar la pasta l’aigua para de moment el bull, pel que és importat posar el foc al màxim i anar remenant la pasta amb una cullera de fusta perquè no quedi en un grum.
- La deixarem bullir uns 12 minuts (depèn del tipus de pasta, els italians la bullent fins que està “al dente” o sigui que ofereix una mica de resistència al menjar-la. Si us agrada una mica mes feta la deixeu uns minuts mes però vigilant no coure-la fins que quedi tova i enganxosa. Això de la pasta al igual que qualsevol altra cosa va a gust del consumidor.
- Una vegada cuita tancarem el foc i de seguida li afegirem una mica d’aigua freda a la pasta perquè pari el bull en sec, li donarem unes voltes amb la cullera de fusta i l’escorrerem fins que deixi anar tota l’aigua.
- Un cop escorreguda, la posem al plat directament o be en una safata i la barregen amb la salsa que hem escollit. Si hem de trigar a menjar-la o be no tenim la salsa preparada, no la deixarem a l’escorredora ja que quedaria feta un pastis, cal posar-la en una safata ben estirada perquè es ventili i reservar-la untada amb una mica d’oli o de mantega.
Ingredients per 4 persones.
-
350 gr de tirabuixons de colors (al paquet en diu espirals, n’hi ha de colors o blancs)
-
1 ceba de figueres.
-
250 dl crema de llet.
-
100 g formatge Cheddar.
-
50 g formatge Gorgonzola.
-
100 gr de formatge mozzarella.
-
50 parmesà (per gratinar).
-
sal
-
pebre.
Elaboració.
- Poseu al foc una cassola amb 2 litres d’aigua i sal. Tapeu la cassola per anar mes ràpid.
- Quan bulli incorporarem la pasta, remenem amb una cullera de fusta i deixarem bullir uns 12 minuts, a mi personalment m’agrada “al dente”.
- En una cassola posarem la ceba ratllada, salem i deixem a foc mig, fins que la ceba quedi transparent.
-
Una vegada feta la ceba, afegim a la cassola la crema de llet. Quan comenci a bullir posem els formatges tallats a trossos, menys el parmesà, i deixem bullir a foc lent uns 10 minuts fins que veiem que els formatges s’han desfet i la crema te una certa consistència, per últim salpebrem.
-
Un cop cuita la pasta l’escorrem en un colador. Aboquem els tirabuixons dintre d’una safata de forn i afegim per sobre la crema de formatges; ho remenem perquè la pasta quedi ben impregnada de la crema. Els cobrim amb el parmesà.
-
Escalfeu el forn a 180 º, posem la pasta al forn i la deixem fer fins que quedi gratinada.
-
Aquest és un plat únic perfecte que podem acompanyar d’una bona amanida..
Retroenllaç: Tirabuixons de colors al tres formatges. | Celler-Adocse