Avui us poso una recepta d’allò mes senzilla però molt bona” Truita de carbassó i ceba” això si, feta amb ingredients acabats de collir del hort.
Estem en plena temporada de recol·lecció de carbassons, així que veureu mes de una recepta amb aquest producte.
És una germana de les carbasses, originàries del centre i el sud d’Amèrica on era un dels principals conreus dels pobles indígenes precolombins. Actualment ha passat a formar part de la cuina mediterrània.
Conté quantitats interessants de vitamina C, flavonoides, àcid fòlic i minerals com el potassi, el ferro i el zenc. És un aliment de fàcil digestió, amb propietats diürètiques.
Es consumir-lo cuit formant part de sopes, cremes, truites, farcits o saltejats de verdures.
També es poden consumir les flors masculines arrebossades i fregides.
Ingredients per 4 persones.
- 6 ous ecològics.
- 1 ceba grossa.
- 2 carbassons.
- sal.
- oli.
Temps d’elaboració.
20 minuts.
Elaboració.
-
Tallem la punta del carbassó i fem amb el ganivet una creu, el tallem amb pell en rodanxes.(si voleu que les lamines de carbassó quedin mes grans no talleu-les amb creu)
-
Posem oli en una paella i quan esta calent aboquen la ceba, baixem una mica el foc i deixem que la ceba queda transparent, salem i afegim els carbassons.
-
Deixem fer fins que veiem que els carbassons estan fets. Ho retirem i escorreguem en un colador, per treure el màxim de líquid.
-
En un bol debatem els ous amb una mica de sal i pebre. Aboquem els carbassons i barregem.
-
En una paella posarem una mica d’oli i fem la truita, ha de quedar cuita per fora i melosa per dintre. La podem acompanyar amb unes bones llesques de pa amb tomàquet i llestos ja tenim el sopar…………….
Retroenllaç: Receptes amb carabassons. | Al caliu de la cuina
Retroenllaç: Truita de carbassó i ceba. | Celler-Adocse