Truita de carbassó i ceba.

P1110442

Avui us poso una recepta d’allò mes senzilla però molt bona” Truita de carbassó i ceba” això si, feta amb ingredients acabats de collir del hort.
Estem en plena temporada de recol·lecció de carbassons, així que veureu mes de una recepta amb aquest producte.

És una germana de les carbasses, originàries del centre i el sud d’Amèrica on era un dels principals conreus dels pobles indígenes precolombins. Actualment ha passat a formar part de la cuina mediterrània.

Conté quantitats interessants de vitamina C, flavonoides, àcid fòlic i minerals com el potassi, el ferro i el zenc. És un aliment de fàcil digestió, amb propietats diürètiques.

Es consumir-lo cuit formant part de sopes, cremes, truites, farcits o saltejats de verdures.
També es poden consumir les flors masculines arrebossades i fregides.

P1110272

Ingredients per 4 persones.

  • 6 ous ecològics.
  • 1 ceba grossa.
  • 2 carbassons.
  • sal.
  • oli.

P1110378

Temps d’elaboració.

20 minuts.

P1110276

Elaboració.

  1. Tallem la punta del carbassó i fem amb el ganivet una creu, el tallem amb pell en rodanxes.(si voleu que les lamines de carbassó quedin mes grans no talleu-les amb creu)
  2. Posem oli en una paella i quan esta calent aboquen la ceba, baixem una mica el foc i deixem que la ceba queda transparent, salem i afegim els carbassons.
  3. Deixem fer fins que veiem que els carbassons estan fets. Ho retirem i escorreguem en un colador, per treure el màxim de líquid.
  4. En un bol debatem els ous amb una mica de sal i pebre. Aboquem els carbassons i barregem.
  5. En una paella posarem una mica d’oli i fem la truita, ha de quedar cuita per fora i melosa per dintre. La podem acompanyar amb unes bones llesques de pa amb tomàquet i llestos ja tenim el sopar…………….

P1110277

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Cuina vegetaria, Ous, Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Truita de carbassó i ceba.

  1. Retroenllaç: Receptes amb carabassons. | Al caliu de la cuina

  2. Retroenllaç: Truita de carbassó i ceba. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s