Pastís de pasta de full amb crema i poma.

P1110179

Avui poso un postra que és un dels símbols de la gastronomia nord-americana ” Pastís de poma”, es un postra molt fàcil de fer i que agrada a tothom. Per anar mes ràpid si voleu la crema la podeu tenir feta i guardada a la nevera.

Aquesta vegada l’he fet de poma però la podem fer de qualsevol fruita o be sola o be barrejada, kiwi, maduixes, plàtan, mango etc…….

P1080320

Una mica d’història.

 L’origen d’aquestes postres és difús. A Anglaterra, el llibre de cuina “The Forme of Cury“, editat en 1390 pels cuiners de Ricard II d’Anglaterra, cita una recepta del pastís de poma anomenada “tartys in applis”.

Sent aquest rei, membre de la Casa de Plantagenet, les arts culinàries de la cort britànica en aquesta època eren de tradició anglo-normanda i havien estat portades del continent on existia, a diferèncñia de les Illes Britàniques, una llarga tradició gastronòmica heretada de la conca mediterrània. Segons aquesta recepta els ingredients eren pomes, peres, figues i panses. El farciment es tenyia amb safrà i es cobria el pastís amb una capa de massa.

P1110173

Ingredients.

  • Una làmina de pasta de full.
  • Crema pastissera
  • Pomes Golden.
  • 1 rovell d’ou.
  • sucre de canya.

P1110177

Temps d’elaboració.

45 minuts.

P1110183

Elaboració.

  1. Primer de tot hem de fer la crema pastissera i la deixem refredar. Us he posat un enllaç on trobareu la recepta.
  2. A continuació tallem les pomes, les pelem, traiem el cor i les tallem a làmines.
  3. Posem a calentar el forn a 180º.
  4. Aquesta vegada he fet servir una làmina de pasta de full comprada. He folrat un  motlle d’uns 22 cm de silicona.
  5. Es posa la crema pel damunt, es cobreix amb la poma, fent cercles concèntrics fins deixar-la totalment coberta.
  6. Finalment pintem amb un pinzell la poma amb rovell d’ou una mica debatut i posem per sobre una mica de  sucre.
  7. Llavors ho posem al forn durant uns 15 minuts.
  8. Una vegada dorada la traiem del forn i deixem refredar.

P1110182

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Pastís de pasta de full amb crema i poma.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s