Avui poso un postra que és un dels símbols de la gastronomia nord-americana ” Pastís de poma”, es un postra molt fàcil de fer i que agrada a tothom. Per anar mes ràpid si voleu la crema la podeu tenir feta i guardada a la nevera.
Aquesta vegada l’he fet de poma però la podem fer de qualsevol fruita o be sola o be barrejada, kiwi, maduixes, plàtan, mango etc…….
Una mica d’història.
L’origen d’aquestes postres és difús. A Anglaterra, el llibre de cuina “The Forme of Cury“, editat en 1390 pels cuiners de Ricard II d’Anglaterra, cita una recepta del pastís de poma anomenada “tartys in applis”.
Sent aquest rei, membre de la Casa de Plantagenet, les arts culinàries de la cort britànica en aquesta època eren de tradició anglo-normanda i havien estat portades del continent on existia, a diferèncñia de les Illes Britàniques, una llarga tradició gastronòmica heretada de la conca mediterrània. Segons aquesta recepta els ingredients eren pomes, peres, figues i panses. El farciment es tenyia amb safrà i es cobria el pastís amb una capa de massa.
Ingredients.
- Una làmina de pasta de full.
- Crema pastissera
- Pomes Golden.
- 1 rovell d’ou.
- sucre de canya.
Temps d’elaboració.
45 minuts.
Elaboració.
-
Primer de tot hem de fer la crema pastissera i la deixem refredar. Us he posat un enllaç on trobareu la recepta.
-
A continuació tallem les pomes, les pelem, traiem el cor i les tallem a làmines.
- Posem a calentar el forn a 180º.
-
Aquesta vegada he fet servir una làmina de pasta de full comprada. He folrat un motlle d’uns 22 cm de silicona.
-
Es posa la crema pel damunt, es cobreix amb la poma, fent cercles concèntrics fins deixar-la totalment coberta.
-
Finalment pintem amb un pinzell la poma amb rovell d’ou una mica debatut i posem per sobre una mica de sucre.
- Llavors ho posem al forn durant uns 15 minuts.
- Una vegada dorada la traiem del forn i deixem refredar.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Pastís de pasta de full amb crema i poma. | Celler-Adocse