Avui us presento una salsa típicament xilena, que es serveix com aperitiu abans del dinar, juntament amb uns panets típics calents, que estan boníssims…………
Es pot fer amb tomàquet o sense, però a mi personalment hem va agradar mes amb tomàquet, una mica picant però no massa. Aquesta salsa rep diferents noms depenent dels ingredients: Pebre verd(el que porta julivert), Pebre cuchareado(con cilantro), Pebre del sur(con merquen), etc…….
Ingredients per 4 persones.
- 2 tomàquets ben madurs.
- 1 ceba dolça o 2 cebes tendres.
- 2 cullerades de julivert ben picant.
- 1 culleradeta de pimentó picant( la quantitat dependrà de si us agrada mes o menys picant).
- sal.
- 2 cullerades de suc de llimona.
- 1 cullerada d’oli de oliva.
Temps d’elaboració.
15 minuts.
Elaboració.
-
Pelar els tomàquets, per fer-ho mes ràpid els podem escaldar posant-los en una olla amb aigua bullint, els escorrem els refredem en aigua freda i els pelem.
Tallem els tomàquets en daus petits. Tallem la ceba també a quadradets, però no massa fins. -
En un bol barregem els tomàquets, la ceba, el julivert, el pimentó vermell, la sal, el suc de llimona, i l’oli.
Recordeu que………….
- Aquesta es una salsa que es pot servir com aperitiu acompanyada de unes llesques de pa o be pot acompanyar plats de carn o peix.
- A Xile es fa servir cilantro, però a mi personalment no m’agrada així que he fet servir julivert.
Avui ho provaré, segur que està boníssim, gràcies guapa
Gracies Merce, per el comentari, encara estic esperant la recepta mes típica de la teva mare, avia’m si t’animes……. un peto molt fort.