Ara que arriba la calor be de gust fer plats senzills per sopar, un d’aquest plats es el peixet fregit. Aquesta vegada he fet seitó i sonso, però es pot fer el peix que vulgueu. El seitó fregit es molt bo i saludable, ja que es peix blau, sobretot si l’acompanyeu amb un bon pa amb tomàquet.
Altres vegades i depenent del que trobo al mercat faig llucet, molleres, burrets, palaies, o maires…
Si hi ha canalla per sopar, es pot fer el peix obert i sense espina, ja que els agradarà mes i es mes fàcil de menjar.
Una mica d’història.
El seitó (el peix fresc) una vegada salat el convertim en anxova, es una manera fàcil de poder menjar el peix durant tot l’any. També el podeu enfarinar i fregir o be fer-los en vinagre. Com en el cas de les tonyines, els bonítols, les castanyoles, els varats, les sardines o els peixos espasa, els seitons són rics en greixos insaturats, entre els quals hi ha els àcids grassos omega 3, que contribueixen a reduir el risc de malalties cardiovasculars.
Ingredients per 6 persones.
-
0,500 gr de sonso.
-
0,500 gr de seitó petit.
- 1 llimona.
-
Farina.
-
Sal i pebre.
-
Oli per fregir.
Temps d’elaboració.
20 minuts.
Elaboració.
-
Rentar el peix si es petit el podeu fer sencer, si es una mica mes gran se li treu el cap i al estirar traurem una mica dels budells.
-
Salem el peix i el deixem escorre primer en un colador i després a sobre de paper de cuina. Perquè quedin ben cruixents han de estar ben secs.
-
Posem oli abundant en una paella i el deixem escalfar. Mentrestant enfarinem el peix i quan l’oli esta ben calent, anem fregint per tandes el peix.
-
Una vegada ben rossos els anem escorren sobre paper de cuina. Una vegada fregits posem unes gotes de suc de llimona per sobre i el servim ràpidament perquè no es refredin.
Recordeu que…….
Perquè quedin ben rossets es important que el seitó estigui ben sec, si està massa humit no quedaran torrats.
Si el seitó es petit es pot menjar sence espina i tot.