Sopar a la fresca.

P1110089 Amb aquesta entrada inaugurem els sopars a la fresca 2013, ha començat la calor i ja be de gust sentar-se al voltant de la taula amb bon menjar, bons vins i sobre tot amb bona companyia….. P1110092 Aquet dissabte i aprofitant que son les festes de San Cugat, hem fet una trobada amb els amics per fer una sardinada i alguna cosa mes…… P1110086 Com sempre i fent honor al títol de “grup del morro fi”, el menú ha estat ampli i boníssim…. P1110085 La trobada l’hem fet a casa de la Mercè i el Sebastià, el menú: Carpaccio de cap i pota, Salmó marinat ( autor: Joan i Ana), Cigales i Navalles a la brasa, Amanida amb formatge de cabra i les sardines a la brasa amb una picada d’all i julivert (autors: Mercè i Sebastià), i com traca final una coca de sant Pere feta per la Sra Pilar, la mare de la Mercè, acompanyada amb un bon cava , tota una delícia pels sentits. P1110088 A casa nostra l’especialista en fer sardines a la brasa era el meu pare, cada vegada que feiem sardines ens explicava mentre prenia una Cerveza les claus de una bona brasa de sardines:

  1. Primer de tot dir que el meu pare tenia una graella especial per fer sardines, amb una base que era com una xarxa, i només la feia servir per coure sardines o el besuc que el feia a la espatlla.
  2. La distancia entre les brases i la graella ha de ser uns 20 cm, no mes., amb la graella ben calenta, amb brases mai amb flama.
  3. Ell sempre posava la sal sobre del peix al final juntament amb la picada de all i julivert i un rajolí d’oli,  així deia que no queden resseques.
  4. Les sardines les comprava mitjanetes mai massa grans i les deixava fer uns 2 minuts per banda, perquè deia que la sardina segueix fent-se suaument després de treure-les del foc. Per comprovar la cocció, tocava amb el dit una sardina i si la pell es desprenia amb facilitat, volia dir que ja estava feta.

P1110079 Salmó marinat: Posem el salmó a congelar com a mínim 24 hores, el trèiem del congelador i quant encara no està descongelat del tot el tallem a talls ben fins. Els posem a marinar amb vinagre de vi durant 1 hora mes o menys, l’escorrem i posem en una safata de servir posem el suc d’una llimona, sal maldon, una mica de pebre i oli. P1110081 Navalles a la brasa: Unes bones navalles ben fresques, es posen en una safata en una base de sal gruixuda i es posen a la brasa i  quan estan obertes, a menjar……. P1110082   Carpaccio de cap i pota:  En una propera entrada posaré la recepta que m’ha de passar el Joan.

P1110090

Coca de pa de pessic amb fruites confitades de Sant Pere, de la avia Pilar.

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Peix i Marisc, Postres, Trobades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Sopar a la fresca.

  1. marina ha dit:

    Aquest sopar és millor que el d’Estrella DAMM. Ha ha ha! Mare meva, que bo tot, sobretot les sardines a la brasa!! Visca l’estiu.

  2. Ricard Olivella ha dit:

    Petons Emi

  3. Ricard Olivella ha dit:

    http://elsfogonsdelpare.blogspot.com.es/

    Emi, aquets s l’enlla a un bloc de cuina d’un bon amic de Panoramio, En Manel (Els fogons del Pare)

    El 2 de juliol de 2013 15.05, Ricard Olivella ha escrit:

    > Petons Emi >

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.