Amb aquesta entrada inaugurem els sopars a la fresca 2013, ha començat la calor i ja be de gust sentar-se al voltant de la taula amb bon menjar, bons vins i sobre tot amb bona companyia…..
Aquet dissabte i aprofitant que son les festes de San Cugat, hem fet una trobada amb els amics per fer una sardinada i alguna cosa mes……
Com sempre i fent honor al títol de “grup del morro fi”, el menú ha estat ampli i boníssim….
La trobada l’hem fet a casa de la Mercè i el Sebastià, el menú: Carpaccio de cap i pota, Salmó marinat ( autor: Joan i Ana), Cigales i Navalles a la brasa, Amanida amb formatge de cabra i les sardines a la brasa amb una picada d’all i julivert (autors: Mercè i Sebastià), i com traca final una coca de sant Pere feta per la Sra Pilar, la mare de la Mercè, acompanyada amb un bon cava , tota una delícia pels sentits.
A casa nostra l’especialista en fer sardines a la brasa era el meu pare, cada vegada que feiem sardines ens explicava mentre prenia una Cerveza les claus de una bona brasa de sardines:
- Primer de tot dir que el meu pare tenia una graella especial per fer sardines, amb una base que era com una xarxa, i només la feia servir per coure sardines o el besuc que el feia a la espatlla.
- La distancia entre les brases i la graella ha de ser uns 20 cm, no mes., amb la graella ben calenta, amb brases mai amb flama.
- Ell sempre posava la sal sobre del peix al final juntament amb la picada de all i julivert i un rajolí d’oli, així deia que no queden resseques.
- Les sardines les comprava mitjanetes mai massa grans i les deixava fer uns 2 minuts per banda, perquè deia que la sardina segueix fent-se suaument després de treure-les del foc. Per comprovar la cocció, tocava amb el dit una sardina i si la pell es desprenia amb facilitat, volia dir que ja estava feta.
Salmó marinat: Posem el salmó a congelar com a mínim 24 hores, el trèiem del congelador i quant encara no està descongelat del tot el tallem a talls ben fins. Els posem a marinar amb vinagre de vi durant 1 hora mes o menys, l’escorrem i posem en una safata de servir posem el suc d’una llimona, sal maldon, una mica de pebre i oli.
Navalles a la brasa: Unes bones navalles ben fresques, es posen en una safata en una base de sal gruixuda i es posen a la brasa i quan estan obertes, a menjar…….
Carpaccio de cap i pota: En una propera entrada posaré la recepta que m’ha de passar el Joan.
Coca de pa de pessic amb fruites confitades de Sant Pere, de la avia Pilar.
Aquest sopar és millor que el d’Estrella DAMM. Ha ha ha! Mare meva, que bo tot, sobretot les sardines a la brasa!! Visca l’estiu.
Però molt mes bo…….tinc que reconèixer que les sardines estaven molt bones però la resta també. ¡¡¡¡¡Visca l’estiu¡¡¡¡¡
una abraçada
Petons Emi
Gracies guapo¡¡¡¡¡¡
http://elsfogonsdelpare.blogspot.com.es/
Emi, aquets s l’enlla a un bloc de cuina d’un bon amic de Panoramio, En Manel (Els fogons del Pare)
El 2 de juliol de 2013 15.05, Ricard Olivella ha escrit:
> Petons Emi >