Guacamole.

P1100910

Avui us poso un plat que a mi personalment m’agrada molt, però com no agrada a ningú mes a casa, solament el faig quant ve algun amic a dinar………..

Una mica d’història.

El guacamole es un plat típic de Mèxic creat por los asteques, que en principi feien servir solament el alvocat o palta, posteriorment es van afegir els altres ingredients, com el tomàquet, la ceba, all, llimona i xile.

El nom prové del náhuatl i es compon de les paraules ahuacatl (alvocat) i Molli (mole o salsa). L’alvocat tenia un significat eròtic per als asteques, tant era així, que les dones no podien fer la recol·lecció dels fruits, ja que simbolitzaven els testicles; segons la mitologia prehispànica, Quetzalcoatl, el déu asteca va oferir la recepta del guacamole als tolteques, que la estendre pel territori de mesoamèrica.

A Mèxic con a quasi tota americà, es considera una salsa força picant que acompanya tot tipus de tacs,les quesadillas, els tamales, carns vermelles, les xalupes, el molote i els nopales etc.

A la resta d’Amèrica s’utilitza com a acompanyant de plats en general preparats amb blat de moro o blat, com les empanades. Al contrari que a casa nostre que el fem servir com un  entrant acompanyat de nachos…….

Ingredients per 6 persones.

  • 5 avocats.
  • 2 cebes grosses.
  • 4 tomàquets madurs.
  • 1 dent d’all.
  • El suc de 1 llimona.
  • Un xic de tabasco.
  • pimienta.
  • sal.
  • nachos, que son uns triangles de blat de moro.

P1090929

Elaboració

  1. Trinxem les cebes, es important fer servir cebes dolces.
  2. Pelem els tomàquets i els tallem ben petitets.
  3. Partim els alvocats per la meitat. Amb l’ajuda d’una cullera, buideu-los i reserveu-ne els pinyols. Aixafem els alvocats, fins que quedi un puré, es pot fer amb una forquilla.
  4. En un bol barregem els alvocats amb el suc de la llimona, una mica de tabasco, la ceba i el tomàquet. Salpebrem i deixeu-hi els pinyols dels alvocats enfonsats dins la pasta del guacamole fins a l’hora de servir-lo, això farà que no s’ennegreixi tant. Encara que el millor es preparar el guacamole poc abans de menjar.
  5. El servim amb nachos.

Recordeu que…………

  • Els alvocats han de estar madurs, però amb compte de que no ho estem massa, perquè es tornen negres.
  • Jo he fet servir ceba morada dolça, si no teniu es pot fer servir cebes tendres.
  • L’alvocat madur serà el que cedeixi lleugerament a la pressió dels dits.  Però si el que necessites és accelerar la maduració, guarda’l en una bossa de paper o amb unes pomes i mai a la nevera, ja que la seva polpa es posa negra ràpidament
  • Jo he preparat el guacamole amb unes hores d’antelació i encara que he posat el suc de llimona, he deixat els pinyols enfonsats a la pasta i he tapat el bol amb film, s’ha ennegrit una mica, això no canvia el gust però si l’estètica del plat. Encara i així estava molt bo……….. El proper dia no el prepararé amb tanta antelació…………..

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s