Aquesta recepta la vaig fer fa uns dies, tenia hora al metge i volia deixar fet el dinar. Mirant la nevera vaig veure les cuixes de pollastre i la barreja de bolets que vaig comprar al mercat, així que estava clar……….. demà cuixes de pollastre amb bolets i alguna cosa mes.
És un plat que al estar rostit, personalment el trobo mes bo d’un dia pel altre…………….
Ingredients per 4 persones.
- 8 cuixetes de pollastre.
- 2 cebes.
- 1 cap d’alls.
- 1 quinto de cervesa suau.
- 2 pastanagues.
- 250 gr de bolets barrejats.
- sal.
- oli.
- 1 branca de romaní.
- pebre negre.
Per la picada.
- 1 grapat d’avellanes.
- 3 dents d’alls.
- julivert.
- 2 galetes Maria.
Temps d’elaboració.
45 minuts.
Elaboració.
- Per començar, salpebrem les cuixes i les daureu en una cassola amb oli calent.
- Un cop ben daurat el pollastre el reservem. A la mateixa cassola, sofregim la ceba picada i la deixem fer uns 5 minuts. Afegim la pastanaga tallada a rodanxes i el cap d’alls sencer. Ho deixem sofregir uns 15 minuts.
- Un cop fet el sofregit, torneu a posar les cuixes a la cassola, posem la fulla de llorer, el romaní i remenem per barrejar els gustos. Afegim un got de brou i deixem fer uns 15 minuts.
- A continuació tirem la cervesa i la deixeu una estona fins que s’evapori.
- Fem la picada: amb els alls, les avellanes, el julivert i les galetes, posem un xic de brandi i ho afegiu a la cassola. Es l’hora de abocar els bolets i deixem fer uns 15 minuts mes.
- Ja està fet!!! Queda un suquet boníssim.
Aquestes cassoles de l’àvia sempre són boníssimes. A més, es guarden més d’un dia i això sempre va bé per quan no tenim temps! Petons