Croissants de xocolata.

Croissants de xocolata per fi !!!!!!, aquesta es la frase de la meva filla quan va veure els croissants encara fumejant, acabats de sortir del forn. Portava molt temps volent fer-los i per fi me he decidit, seguim la recepta de Xavier Barriga. El fet de fer la pasta fullada es un mica entretingut, però el resultat es espectacular, han quedat un croissants flonjos i cruixents a la vegada, boníssims.

P1090548

Una mica d’historia.

Segons la llegenda, el croissants van ser inventats no per els francesos com jo pensaba, si no durant el setge turc a Viena l’any 1683. Una nit, els forners de la capital austríaca van escoltar sorolls que provenien de sota terra. Ensumant-se alguna ardidesa van donar la veu d’alarma i les tropes de la ciutat descobriren que els turcs estaven excavant túnels subterranis pels que pretenien burlar les muralles.

Els otomans foren vençuts per l’exèrcit del rei Joan III Sobieski qui, en senyal d’agraïment, va concedir als forners vienesos el privilegi d’elaborar una pasta dolça que commemoraria la victòria. Així sorgí el hörnchen (banya petita, en alemany), que amb la seva forma recordava la lluna creixent de la bandera turca.

P1090554

Temps d’elaboració.

1 hora de fermentació i 20 minuts

P1090616

Ingredients.

  • 500 gr de farina de força.
  • 10 gr de sal.
  • 40 gr de sucre.
  • 250 ml d’aigua.
  • 25 gr de mantega.
  • 280 gr de mantega per els plecs.
  • 25 gr de llevat de forner.
  • 15 barretes de xocolata.
  • 1 ou per pintar els croissants.

P1090619

Elaboració.

  1. Primer de tot prepararem la pasta de full, pastar amb una pastera elèctrica o a ma, tots els ingredients menys el llevat i la mantega per els plecs. Quant ja esta feta la massa afegim el llevat barrejat amb una mica d’aigua tèbia.
  2. La pasta ha de quedar llisa i sua, fem una bola i la deixem fermentar tapada amb una drap de cuina, i deixem refredar uns 30 minuts.
  3. Estirem la pasta amb un corro amb una mica de farina, i formem un rectangle. El posem en una safata i el guardem a la nevera unes 2 hores.
  4. Passades les 2 hores, trèiem la pasta de la nevera i afegim la mantega repartida per tota la pasta. La aplanem amb el corro fins aconseguir un rectangle de uns 40 cm de llarg per 20 cm d’ample, i fem tres plecs. Cobrim la pasta amb paper film i guardem a la nevera uns 30 minuts.
  5. Passats els 30 minuts la trèiem de la nevera i tornem a estirar-la per tornar a aconseguir la mateixa mida d’abans 40 per 20.
  6. Repetim l’operació una vegada mes i ja podem estirar-la posant una mica de farina a la taula, ha de quedar amb un gruix de 1/2 cm aproximadament.
  7. Tallem la pasta en triangles, han de sortir uns 15 segons la recepta original,encara que a mi crec que la pasta no m’ha fermentat tant i m’han sortit 12, es fa un tall a la base del triangle, es posant les barretes de xocolata i enrotlla cap a la punta.
  8. Es van posant els croissants amb una safata de forn, coberta amb paper sulfuritzat, en de deixar espai suficient entre ells, ja que duplicaran la seva mida.
  9. Pintem els croissants amb ou batut. Encenem el forn uns 3 minuts apaguem i posem la safata perquè fermentin, deixem uns 20 minuts. Retirem i escalfem el forn a 170º, tornem a pintar amb ou els croissants i els posem al forn uns 20 minuts, han de quedar rossos.
  10. Els trèiem del forn, deixem refredar i a menjar.

P1090618

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Croissants de xocolata.

  1. marina ha dit:

    Que bons! I tan fàcils que són de fer, oi? Petonets!

  2. Mar ha dit:

    Hola, tampoc puc veue les fotos d’aquesta recepta. Et vaig avisant per tal que en tinguis constàcia. Gràcies!r

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s