Coca de recapte amb escalivada.

P1090670

Aquesta coca ja la vaig fer i la teniu al bloc. Avui us proposo una variant amb la mateixa base però feta amb les verdures escalivades, i acompanyades com fan a Guissona, amb arengada.

En un sentit ampli de la paraula, recapte fa referència a qualsevol provisió de coses de menjar, d’aliments que han sobrat o d’aliments que s’han recaptat per les cases (sovint en èpoques de festes, cants, etc.).

Ingredients.

  • 1 quilo de farina de força per fer pa.
  • 30 gr. de llevat de forner.
  • 500 ml. d’aigua tebia.
  • un pesic de sal.
  • 1 bon raig d’oli.
  • 2 pebrots vermells escalivats.
  • 2 albergínies escalivades.
  • 1 arangada.

P1110526

Temps d’elaboració.

2 hores per la massa, fins que pugui i uns 15 minuts per adornar la coca.

P1090668

Elaboració.

  1. Posem, la farina en un bol, una mica de sal, el llevat i anem afegint poc a poc aigua tèbia i un bon raig d’oli.
  2. Amassem durant uns 10 minuts, i deixem reposar la massa en un bol, tapada amb un drap humit, un hora i mitja o dos.
  3. Mentre tant netegem les arengades: les treiem el cap, i sota l’aigua les traiem el màxim d’escates. Trèiem la espina central i el màxim de espines que puguem, i reservar.
  4. Quan ja veiem que la massa ha pujat i es veu esponjosa, estirem la massa amb un corró i la posem a la safata del forn. A la safata abans haurem posat paper de forn. Posem per sobre l’escalivada en forma de tires, alterna’n unes de pebrot vermell i una altre d’albergínia i així fins deixar coberta tota la coca. Entre les tires de verdura posem l’arengada ja neta i feta filets.
  5. Per sobre de les verdures escalivades, posem sal i un rajolí d’oli.
  6. Posem al forn durant uns 15 minuts i ja esta llesta. La podem servir sencera o be tallada a trossos…….

P1090669

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Pa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Coca de recapte amb escalivada.

  1. Marina ha dit:

    Boníssima!! Una altra manera de menjar pa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.