Aquesta coca ja la vaig fer i la teniu al bloc. Avui us proposo una variant amb la mateixa base però feta amb les verdures escalivades, i acompanyades com fan a Guissona, amb arengada.
En un sentit ampli de la paraula, recapte fa referència a qualsevol provisió de coses de menjar, d’aliments que han sobrat o d’aliments que s’han recaptat per les cases (sovint en èpoques de festes, cants, etc.).
Ingredients.
- 1 quilo de farina de força per fer pa.
- 30 gr. de llevat de forner.
- 500 ml. d’aigua tebia.
- un pesic de sal.
- 1 bon raig d’oli.
- 2 pebrots vermells escalivats.
- 2 albergínies escalivades.
- 1 arangada.
Temps d’elaboració.
2 hores per la massa, fins que pugui i uns 15 minuts per adornar la coca.
Elaboració.
- Posem, la farina en un bol, una mica de sal, el llevat i anem afegint poc a poc aigua tèbia i un bon raig d’oli.
- Amassem durant uns 10 minuts, i deixem reposar la massa en un bol, tapada amb un drap humit, un hora i mitja o dos.
- Mentre tant netegem les arengades: les treiem el cap, i sota l’aigua les traiem el màxim d’escates. Trèiem la espina central i el màxim de espines que puguem, i reservar.
- Quan ja veiem que la massa ha pujat i es veu esponjosa, estirem la massa amb un corró i la posem a la safata del forn. A la safata abans haurem posat paper de forn. Posem per sobre l’escalivada en forma de tires, alterna’n unes de pebrot vermell i una altre d’albergínia i així fins deixar coberta tota la coca. Entre les tires de verdura posem l’arengada ja neta i feta filets.
- Per sobre de les verdures escalivades, posem sal i un rajolí d’oli.
- Posem al forn durant uns 15 minuts i ja esta llesta. La podem servir sencera o be tallada a trossos…….
Boníssima!! Una altra manera de menjar pa!