Avui la meva filla i jo hem fet el propòsit d’ordenar el congelador que tenim al pàrquing, una feina àrdua, ja que és on tenim les verdures del nostre hort congelades.
Desprès de la feina, he tret uns paquets de pebrots i albergínies escalivades, per fer-les demà dissabte com entrant amb unes rodanxes de formatge de cabra gratinat.
Nosaltres escalivem els pebrots i les albergínies al foc de llenya. Perquè quedin realment bones, s’han de posar directament sobre la brasa, perquè la pell es cremi. Una vegada torrat s’embolica amb paper de diari i es deixa refredar una mica.
Quant està tebi es treuen del diari, es van pelant i treuen les llavors. Es podem menjar així mateix amb una mica de sal, un alls tallats a rodanxes i un xic d’oli……… o be afegint-hi també unes anxoves de l’escala…………..
Si no teniu la possibilitat d’escalibar-ho al foc de llenya, es pot fer també al forn. Ho poseu amb una safata al forn, tireu per sobre una mica d’oli i deixeu fer uns 45 minuts.
Ingredients per 4 persones.
- 2 pebrots vermells.
- 2 albergínies.
- 4 rodanxes de formatge de cabra de rul·lo.
- oli i sal.
Temps d’elaboració.
10 minuts si ja està la verdura escalivada, si no uns 30 minuts més.
Elaboració.
-
En aquest cas hem fet servir l’escalivada que teníem congelada. Es deixa descongelar a la nevera a sobre d’un escorredor.
-
Una vegada descongela es talla a tires i es sala.
-
A continuació es posa l’escalivada dintre d’un motllo rodó i es posa una mica d’oli. Es posa la rodanxa de formatge de cabra i es retira el motllo.
-
Es posa a gratinar una mica al forn i a menjar. Heu de tenir cura de que no es gratini massa (és el que m’ha passat a mi)………
Boníssima recepta! Amb pebrots escalivats amb llenya i verdures de l’hort? Això no té preu! Potser us va portar feina netejar el congelador, però ja es veu que hi vau trobar un tresor. Boníssim!! Petons
Gracies, es veritat que escalivats al foc amb llenya queden boníssims, ara ja estan plantats els que podrem menjar l’estiu……. un peto.
Retroenllaç: Escalivada amb formatge de cabra. | Celler-Adocse