Filets de Bruixa, amb patates.

P1090437

Dijous amb un dia d’estiu, vaig quedar amb la meva jove i el meu net per anar al mercat i donar un tomb. El Joel com sempre va estar tota la estona somrient i dient “adéu” amb la seva maneta, ja se sap quan aprenen alguna cosa ho fan contínuament, fins que aprenent un altre.

Al Mercat la peixateria feia goix, jo hem vaig decantar per unes bruixes(Galls) precioses, la peixatera les va preparar a filets. Les Bruixes es un peix blanc molt sua i que sempre esta molt be de preu. Amb els caps i les espines es fa un brou boníssim.

Ja a casa,vaig preparar per dinar un plat lleuger i molt ràpid de fer, ” Filets de Bruixes amb patates”.

P1090429

Ingredients.

  • 1 quilo de Bruixes, a filets.
  • 1 porro tallats a rodanxes fines.
  • 2 cebes de figueres tallades en juliana.
  • 2 tomàquets madurs tallatas a trossets.
  • 2 dents d’alls.
  • 4 patates tallades a rodanxes fines.
  • 1 got de brou de peix.

P1090430

Per el brou:

  • Els caps i les espines de les bruixes.
  • 1 litre d’aigua.
  • 1 porro, 1 ceba, 3 dents d’alls.

P1090431

Elaboració.

  1. En una cassola amb una mica d’oli, sofregim les cebes, els alls i els porros ben trinxants, salpebrem i deixem fer a foc baix.
  2. Mentrestant es sofregeix la ceba mes o menys uns 15 minuts, posem a fer el brou amb els caps i espines de les bruixes, amb una cassola d’aigua una fulla de llorer, una branca de julivert, un porro, una ceba i uns alls.
  3. Una vegada la ceba esta rossa, afegim els tomàquets tallats a trossets, donem unes voltes i afegim les patates tallades a rodanxes fines. Cobrim amb el brou de peix , posem la fulla de llorer i la picada de all i julivert.
  4. Deixem fer i una mica abans d’acabar la cocció de les patates afegiu-hi el peix prèviament salat i deixeu-ho al foc fins que estigui al seu punt.

P1090438

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Patates, Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Filets de Bruixa, amb patates.

  1. marina ha dit:

    Aquests estofats lleugers són una delícia!

  2. Retroenllaç: Filets de Bruixa, amb patates. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.