Es Dimarts i el meu marit en comenta que després de repartir bròquils i coliflors entre els amics i veïns, encara tenim una sobreproducció, així que tinc que pensar que puc fer. Rellegint un llibre antic que tinc de receptes de verdures. trobo una que em pot ajudar aprofitar les verdures del hort, ” Crema de bròquil amb oli d’alls confitats”. Així que dit i fet, mentres tant la meva mare va netejant els bròquils, jo començo a fer el sofregit de porros i cebes ………….
Després de feta la crema, la posem en carmanyoles, deixem refredar i al congelador. No us sembla una bona manera de aprofitar els excedents de producció? …………
Valor nutricional.
Tant el bròquil com la coliflor són aliments molt rics en vitamina B, que provoca un efecte desintoxicant en el cos, assegurarant per una banda un correcte funcionament de les cèl•lules hepàtiques i, per una altra, l’estimulació i secreció de bilis.
Ingredients per 4 persones.
- 1 bròquil gran.
- 2 cebes de figueres.
- 2 porros.
- 2 patates kennebec.
- 1 litre de brou de verdures.
- 250 l de llet.
- 100 de crema de llet.
- sal i pebre.
- 6 dents d’alls laminats.
Temps d’elaboració.
30 minuts
Elaboració.
-
Primer de tot, sofregim en una cassola amb una mica d’oli i mantega, els porros i les cebes, tot tallat a lamines.
-
Passats uns 5 minuts posar-hi el bròquil net i tallat, després les patates tallades a quarts i donem unes voltes, perquè agafin el gustet del sofregit. A continuació posem el brou i la llet que ja tindrem calent, han de cobrir les verdures.
-
Mentrestant en un casso posem l’oli amb els alls i ho deixem confitar, a foc molt baix, un 20 minuts. Una vegada fet reservem l’oli.
-
Deixem que bullir uns 20 minuts les verdures, quan estiguin cuites, salpebrem i ho triturem amb la batedora. Tornem a posar la crema a la cassola i li afegim la crema de llet.
-
Per servir, posem la crema en un plat amb una mica de sal Maldon i els alls amb una mica d’oli de fregir-los, per damunt.
Recordeu que………..
- Per bullir el bròquil, s’ha de posar al aigua quant esta bullint, a grapadets per intentar que no pari el bull.
- La verdura ha de quedar bullida, pero no desfeta. Queda la crema mes bona si el broquil esta al dente.
- Aquesta crema es pot menjar tan calenta com freda, encara que a mi personalment m’agrada mes calenta.
- Si la voleu una mica mes llaugera, podeu eliminar la mantega i la crema de llet, a mi m’agrada tambe aixi.
Quina bona idea!! Aquesta crema fa molt bona pinta, i amb els alls cremats encara més. Tindré en compte aquestes recomanacions que dius, no ho sabia això que no pot parar de bullir… petons!
Com sempre tu donant ànims, gracies. La veritat es que ha quedat molt bo, i com veuràs la cosa es aprofita el que ens dona el hort.
Un peto
Reblogged this on Celler-Adocse.
Aquesta recepta m’ha sorprés molt gratament. És veritablement bona, fins i tot, diria sofisticada. En realitat totes les receptes que he fet del teu blog surten perfectes!!! Ets la meva “referent”. Gràcies per la teva generositat
gracies Francesca.
Un peto