Avui el Joel, compleix 10 mesos i per celebrar-lo, he fet un postre, que fa molt temps que no en menjavem “Copa Esmeralda”. Aquesta copa la vam mentjar amb un viatge que vam fer a les Cascades de l’Iguaçú, el meu marit la va demanar varies vegades i cada nit com no!! Caipirinha, que és la beguda nacional de Brasil.
Es una recepta molt contundent, es millor posar-lo com final de un apat llauger.
Ingredients per 4 persones.
- 2 tasses de Gelatina de maduixa.
- 250 gr de maduixes.
- 4 plàtans.
- 1 Tassa de crema catalana(per veure la recepta).
- 100 gr de nata muntada.
Elaboració.
-
Preparem la gelatina de maduixa tal com indica les instruccions del paquet i reservem.
-
Muntem la nata amb la batedora elèctrica.
-
Ja tindrem preparada la crema catalana(si no teniu temps poseu fer servir una crema industrial). Per veure la recepta cliqueu als ingredients sobre crema catalana.
-
Tallem els plàtans a rodanxes, tallem les maduixes a quars, reservem 4 tallades per la meitat, per adornar la copa.
-
Ara muntem les copes: Al fons de les copes posem uns tres dits de gelatina, barrejada amb totes les maduixes, menys quatre meitats que reservarem per guarnir les copes.
-
Posem les copes a la nevera perquè la gelatina es solidifiqui. Quan ja esta solida posem a les copes les rodanxes de plàtan. A sobre posem la crema catalana i sobre la nata(millor fer-ho amb una màniga pastissera perquè quedi mes vistosa.
Recordeu que…….
- La gelatina es molt senzilla de fer, jo he fet servir un paquet Royal, de gelatina de maduixa.
- Si podeu i teniu temps es millor fer servir una crema catalana feta a casa, però si no podeu posar una crema comprada al supermercat.
- La nata es molt fàcil muntar-la a casa amb una batedora elèctrica, jo faig servir nata de muntar fresca
.
Caram! Potser no que no és lleuger, però és que té tan bona pinta que… més igual! En faria cullerada darrera l’altra, molt bona, la combinació de sabors, cremós i àcid i dolcet, ben dolcet! Petons
Hola Marina, tens tota la raó es un bon final per un bon àpat!!!!
Petons
Retroenllaç: Copa Esmeralda. | Celler-Adocse