Galetes de Amaretto i ametlles.

P1080921

Aquest cap de setmana he fet crema catalana, com per la recepta es fan servir nomes el rovells d’ou, m’han quedat reservats les clares. He de reconèixer, que soc reticent a llançar qualsevol cosa que es pot menjar, així que m’he posat a buscar una recepta per fer-les servir.

Després de buscar entre els llibres de cuina, he trobat en un d’ells, unes galetes que en fa gracia provar de fer, “Galetes amb ametlla i Amaretto”. Aquestes galetes tenen el seu origen a Itàlia.

Es necessiten ametlles, clares, sucre i Amaretto, tinc quasi tots els ingredients menys el Amaretto que he anat a comprar a la Bodega del Cava a Terrassa.

Fa uns anys, el meu fill, desprès de un viatge a Itàlia, en va portar com record una caixa de galetes que es deien Amaretti, que no havia provat mai . Ara buscant informació per fer les galetes de Amaretto, he llegit que son molt similar a les Amaretti, qui ho tenia que dir……………………..

P1080913

Una mica d’història.

Els orígens de les galetes, es remunten 10.000 anys enrere, quan els nostres avantpassats van descobrir que una mena de sopa de cereals, sotmesa a calor excessiu, adquiria una consistència que permetia transportar per llargues travessies sense que es deteriorés en el trajecte.

A traves de l’historia la galeta s’ha anat modificant lentament fins arribar a finals del segle XVIII i començaments del XIX, que es comença a Europa la producció industrial de les galetes i la seva comercialització.

El amaretto es un licor, d’origin italia comcretament de Saronno, fet amb els ossos del albaricoc, ametlles dolçes i ametlles amarges, alcohol pur, sucre caramel · litzat i l’essència de disset plantes i fruites aromàtiques entre les quals destaca de manera especial la vainilla, encara que té també préssec (préssec) i cirera.

P1080914

Ingredients.

  • 250 gr de ametlles triturades.
  • 250 gr de sucre.
  • 2 cullarades soperes de amaretto.
  • 3 clares d’ou.

P1080916

Elaboració.

  1. Muntem les clares a punt de neu, perquè pugin millor posem un pessic de sal.
  2. Barregem en un bol el sucre, les ametlles, les clares i el amaretto, perquè no es baixin les clares barrejarem amb compte de dalt a baix, sense remenar.
  3. Una vegada barrejat, amb la ajuda de una cullera fem petit munts i els posem a una safata de forn que harem cobert amb paper sulfuritzat, els munts es posen separats entre si una mica, perquè no se enganxin.
  4. Preescalfem el forn a 140º i posem la safata al forn uns 30 minuts.

P1080920

Recordeu que…….

  • L’ametlla la podeu comprar ja en pols.
  • Es molt importat muntar les clares a punt de neu fort.
  • Al barrejar l’ametlla, sucre i clares teniu que fer-ho amb molta compte, perquè les clares no baixin.
  • Al posar la pasta a la safata de forn poseu els munts una mica separats, ja que en escalfar-se, la pasta baixa i queda plana. Si no guarden les distancies les galetes quedaran totes juntes.
  • Com no porten farina de cereals, son unes galetes apropiades per els celíacs.

P1080924

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Galetes de Amaretto i ametlles.

  1. Retroenllaç: Galetes de Amaretto i ametlles. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s