Aquesta nit per sopar m’he decidit a fer una recepta que vaig llegir en un llibre de cuina que em van regalar per Sant Jordi “Mi cocina facil” del Chef Gordon Ramsay.
Es un cuiner que no coneixia, però he fet un parell de receptes de llibre i han sortit força be.
Es un plat tan simple com bo, una humil i socorreguda truita a la francesa, però acompanyada amb salmó i crema de llet.
El plat es tan senzill que encara es mes important la qualitat del ingredients; ous de les nostres gallines, alimentades amb blat de moro, ordi, una crema de llet fresca, i un salmó fumat Noruec.
Una mica d’informació.
El Salmó Noruec, passa la primera part de la seva vida en el curs alt dels rius, des d’on busca la sortida al mar. Allà segueix el seu camí cap a les aigües fredes i profundes, en les quals roman, almenys un any, fins a la maduresa sexual. Per a la seva reproducció torna al lloc dels seus orígens. D’aquesta forma, es poden veure durant diversos mesos a l’any salmons remuntant les aigües dels rius, salvant els obstacles a salts, fins a arribar a les zones d’aigües més fredes, així com poc profundes i oxigenades. Aquí té lloc la reproducció, després del qual el salmó torna novament al mar per reposar-se de l’esforç.
La vida del salmó en estat salvatge, s’està veient destruïda a poc a poc. La pesca furtiva i incontrolada, la contínua construcció de preses als rius, la creixent pol·lució de les aigües, , està posant en perill la seva existència a molts països, inclòs Noruega. Seria molt trist pensa que poguí arribar un dia que nomes puguem menjar salmó de piscifactoria.
Des de la prehistòria el home va descobrir que el peix i la carn podrien conservar-se llargs períodes de temps, salant-los i fumant-los intensament. Les restes més antigues d’un fumador, uns 90.000 anys, es troben a Polònia, en un poblet proper a Cracòvia.
El fumat de qualsevol salmó es realitza en forns especials en els quals el fum és impulsat cap a l’interior on està col·locat el peix.
Ingredients per 4 persones.
- 6 ous ecològics.
- 200 gr de salmó fumat tallat a tiretes.
- 1 culleradeta d’oli.
- 25 gr de mantega.
- sal i pebre.
- 100 ml de crema de llet.
- Una mica de cibulet talladet (com no tenia cibulet he fet servir julivert).
Temps d’elaboració.
10 minuts.
Elaboració.
- Bati’m els ous, posem sal i pebre. Posem una paella al foc amb l’oli i la mantega quan esta calenta, aboquem els ous debatuts. Quan comença a quallar, dobleguem els costats cap al centre (queda una truita quadrada).
- Deixem fer uns 2 minuts i quan encara no està quallada del tot, posem el salmó tallat a tires, i tirem la crema de llet per sobre la truita.
- A l’hora de servir posem el cibulet per sobre, la tallem a trossos i a menjar.
Recordeu que……..
- Teniu que tenir compte amb la mantega, ja que es crema amb molta facilitat.
- La crema li dona una untuositat especial a la truita.
- El salmó es molt ric en Omega 3, saludable per protegi el cor.
mmm! Que bona! I es fa en un pim-pam, genial!
Gracies Marina, el teu pastis si que te bon pinta…..
una abraçada
Hola! Estic organitzant un concurs de receptes de salmó fumat, et ve de gust participar amb aquesta recepta? (O amb qualsevol altre? 🙂 ) Per més info contacta-me si us plau!
Hola soc emilia del bloc al caliu de la cuina, estare encantada de participar amb el concurs que estas organitzant. Gracies
Retroenllaç: Truita oberta amb salmó. | Celler-Adocse