Flam d’ou casolà.

P1080733

Aquesta tarda fa un fred i un vent horrorós, així que he pensat que es un bon dia per fer un bon flam d’ou. Postra senzill, fàcil de fer i boníssim……

En la actualitat potser no es un postra masa habitual, però abans era el postra tradicional tant a les cases com als restaurants i acompanyat de nata !! excepcional!!……………

P1080708

Ingredients per 8 persones:

  • 0,500 l de llet i 0,500 l de crema de llet.
  • 6 ous sencers i 2 rovells.
  • 250 gr de sucre.
  • 1 branca de canyella.
  • La pell de una llimona.
  • unes gotes d’essència de vainilla.

P1080720

Per fer el carmel.

  • 200 g de sucre.
  • 120 ml d’aigua.

P1080710

Temps d’elaboració.

60 minuts.

P1080715

Elaboració.

  1. Primer de tot fem el caramel: posem el sucre, el aigua en un casso i deixem que quedi com un caramel, amb un color àmbar fosc(veureu que en un principi queda blanquinos i amb bombolles, no pasa res deixar fer fins que agafa un color dorat). Una vegada que esta fet aboquem el caramel al fons de cada flamera i deixem refredar.
  2. Posem a escalfar la llet i la crema de llet amb la pell de la llimona, la canyella i la vainilla. Deixem fins que comenci a bullir(no deixar bullir) retirem del foc.
  3. En un bol hi posem els ous sencers, els rovells i el sucre, ho batem bé(jo he ho he fet amb les vari-les elèctriques perque queda molt mes oxixenada la barreja) . Quan la llet s’hagi refredat una mica, anem incorporant lentament al bol a on tenim els d’ous i sucre a través d’un colador (per evitar qualsevol impuresa) i bati’m, perquè es barregi be.
  4. En una safata de forn, i posem les flameres individuals o una de gran, omplim d’aigua freda la safata, fins a la meitat de l’alçada de les flameres.
  5. Posem la safata al forn uns 35-40 minuts a 180º C. Fins que els flams estiguin quallats, per saber-ho es pot punxar amb una broquetes, si surt neta es que ja estan fets.
  6. Deixeu-los refredar a sobre del marbre i després posar-lo a la nevera per que agafi una mica de fred.

P1080726

Recordeu que…….

  • Es important fer servir ous de bona qualitat i la llet es millor que sigui sencera, si ha algun problema de salut, podem fer servir semidesnatada i eliminar la nata.
  • El caramel el podeu fer com us explico o be comprar-lo fet tipus Royal, encara que jo trobo molt mes bo el fet a casa.
  • El fet de batre els ous i el sucre amb les vari-les elèctriques fa que la barreja agafi mes oxigen i desprès ens quedarà el flam mes esponjós.

P1080734

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Flam d’ou casolà.

  1. marina ha dit:

    El flam fet a casa és el més bo que hi ha. oi?

  2. Retroenllaç: Aniversari del bloc i les dotze receptes mes vistes. | Al caliu de la cuina

  3. Retroenllaç: Flam d’ou casolà. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.