Aquesta tarda fa un fred i un vent horrorós, així que he pensat que es un bon dia per fer un bon flam d’ou. Postra senzill, fàcil de fer i boníssim……
En la actualitat potser no es un postra masa habitual, però abans era el postra tradicional tant a les cases com als restaurants i acompanyat de nata !! excepcional!!……………
Ingredients per 8 persones:
- 0,500 l de llet i 0,500 l de crema de llet.
- 6 ous sencers i 2 rovells.
- 250 gr de sucre.
- 1 branca de canyella.
- La pell de una llimona.
- unes gotes d’essència de vainilla.
Per fer el carmel.
- 200 g de sucre.
- 120 ml d’aigua.
Temps d’elaboració.
60 minuts.
Elaboració.
- Primer de tot fem el caramel: posem el sucre, el aigua en un casso i deixem que quedi com un caramel, amb un color àmbar fosc(veureu que en un principi queda blanquinos i amb bombolles, no pasa res deixar fer fins que agafa un color dorat). Una vegada que esta fet aboquem el caramel al fons de cada flamera i deixem refredar.
- Posem a escalfar la llet i la crema de llet amb la pell de la llimona, la canyella i la vainilla. Deixem fins que comenci a bullir(no deixar bullir) retirem del foc.
- En un bol hi posem els ous sencers, els rovells i el sucre, ho batem bé(jo he ho he fet amb les vari-les elèctriques perque queda molt mes oxixenada la barreja) . Quan la llet s’hagi refredat una mica, anem incorporant lentament al bol a on tenim els d’ous i sucre a través d’un colador (per evitar qualsevol impuresa) i bati’m, perquè es barregi be.
- En una safata de forn, i posem les flameres individuals o una de gran, omplim d’aigua freda la safata, fins a la meitat de l’alçada de les flameres.
- Posem la safata al forn uns 35-40 minuts a 180º C. Fins que els flams estiguin quallats, per saber-ho es pot punxar amb una broquetes, si surt neta es que ja estan fets.
- Deixeu-los refredar a sobre del marbre i després posar-lo a la nevera per que agafi una mica de fred.
Recordeu que…….
- Es important fer servir ous de bona qualitat i la llet es millor que sigui sencera, si ha algun problema de salut, podem fer servir semidesnatada i eliminar la nata.
- El caramel el podeu fer com us explico o be comprar-lo fet tipus Royal, encara que jo trobo molt mes bo el fet a casa.
- El fet de batre els ous i el sucre amb les vari-les elèctriques fa que la barreja agafi mes oxigen i desprès ens quedarà el flam mes esponjós.
El flam fet a casa és el més bo que hi ha. oi?
Quina raó tens, ademes crec que no costa gaire fer-ho, sobre tot quant hi han nens a casa, i es molt mes saludable que els industrials…..
Un peto
Retroenllaç: Aniversari del bloc i les dotze receptes mes vistes. | Al caliu de la cuina
Retroenllaç: Flam d’ou casolà. | Celler-Adocse