La recepta que us porto avui potser un aperitiu o un plat principal, fàcil de preparar, només cal tenir uns bons ingredients i el resultat és espectacular.
Aquesta vegada ho he preparat com aperitiu i com sempre ha estat un èxit……..
Records de vida……
Mentre estic escrivint aquesta recepta en be a la memòria, que a casa la meva mare feia un plat, que jo no he tornat a fer, que li va ensenyar una amiga la Teresa, que era de Canet, “Pop amb patates”. Segons ens explicava ella, antigament els pescadors solien cuinar pop tallat a trossos, el bullien amb patates i en el últim moment afegien allioli.
La primera vegada que vaig mentjar el “el pop a feira” va ser en un viatge amb el meu marit i el meu germa a Galicia, encara eren solters rondava l’any 1974, quasi mitja vida!!.
Ingredients.
- 1 Pop de uns 2 quilos.
- 4 patates kanabec.
- Pebra vermell, dolç i picant.
- 1 fulla de llorer.
- Sal Maldon.
- Oli d’oliva verge.
Temps d’elaboració.
1 hora.
Elaboració.
- Congelarem el pop uns dies abans de cuinarlo, aquest pas es importat ja que es trencan les fibres i queda mes tendra. El dia abans de cuinar-lo, traieu el pop del congelador i deixeu que es vagi descongelant de manera natural.
- Una vegada descongelat posarem aigua i sal marina a bullir junt amb la fulla de llorer, i quan bulli l’aigua hi introduirem el pop 3 vegades posant-lo i traient-lo de la cassola, a la tercera vegada es deixa l’aigua.
- Tot seguit el deixarem coure uns 40 minuts, el punxem per veure si ja és tou o si el deixem una miqueta més(si ho feu amb una olla expres estara bullit en un 25 minuts).
- Una vegada cuit tanquem el foc i el deixarem reposar 20 minuts més amb la mateixa aigua.
- Mentrestant haurem bullit les patates amb pell uns 2o minuts han de quedar cuites pero no desfetes. Esperem que es refredin una mica, les pelem i tallem a rodanxes.
- Traurem el pop de l’aigua deixant que es refredi, i un cop fred el tallarem a rodanxes amb unes tisores.
- Per muntar el plat laminarem les patates posant-les al fons del plat(millor si es de fusta), a sobre i posarem les rodanxes de pop amanint-lo amb sal maldon, el pebre vermell dolç i el picant i un bon raig d’oli d’oliva.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Pop a la gallega. | Celler-Adocse