Bunyols de quaresma.

P1070526

Avui us presento uns postres que a mi particularment m’agraden molt, potser perquè no son massa dolços, els podem fer, sols, farcits de nata o de crema. De totes maneres són boníssims!!!!!!

Una mica d’historia.

La tradició cristiana mana que els divendres de Quaresma no es pot menjar carn per recordar la mort de Jesucrist aquest dia de la setmana. Per suplir la manca d’aliment pel dejuni, a les cases es fregien uns bunyols elaborats bàsicament amb farina, llet, ous, mantega i una mica d’anís i amb un alt contingut en greixos.

Buscant informació sobre la tradició del bunyols he trobat una opinió molt interessant de perquè l’església va permetre aquest postra i no altres: “A més, el seu aspecte és sobri, lluny de la fastuositat del tortell, amb sorpreses i ornaments que conviden a fer colla, o de l’exuberància de la mona de Pasqua, amb què els padrins sorprendran els seus fillols”.

La pasta dels bunyols es fa amb la pasta choux, la mateixa de les lioneses, però enlloc de coure’ls al forn es fregeixen amb oli. El secret es que quedin ben flonjos per dintre i gens oliosos per fora.

P1070506

Ingredients.

  • 125ml de llet.
  • 125ml d’aigua.
  • 180 g de farina.
  • 120g de mantega.
  • 6 ous.
  • la pell de una llimona.
  • 1 branca de canyella.
  • un pessic de sal.
  • anís sec.
  • sucre.

P1070515

Temps d’elaboració.

20 minuts.

Elaboració.

  1. Posem la llet, l’aigua, la pell de llimona, la branca de canyella i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal i una cullaradeta de sucre.
  2. Quan la llet bulli i la mantega s’hagi fos, retirem la pell de llimona i la canyella. Seguidament afegim d’un sol cop tota la farina tamisada i ho deixem coure, sense parar de remenar, fins que la massa es separi de les parets del cassó, fen una bola.
  3. Deixem reposar una mica la pasta, quan encara esta calenta, anem afegint un ou darrera del altre (es important no posar el següent ou, fins que el primer estigui ben absorbit per la pasta) fins a afegir-hi els sis ous. Amb els ous la pasta quedarà mes melosa i fluida.
  4. Amb una cullera petita agafem porcions de pasta(la mida depèn una mica del vostre gusto, jo particularment els faig, amb la pasta que cap a la cullereta)
  5. Els anem freguin en oli ben calent. Veurem que quant els bunyols començant a fer-se, s’unflant i suren per sobre del oli.
  6. Quant estiguin ben dauradets, els trèiem i anem posant sobre paper de cuina absorbent, perquè perdin el màxim de oli.
  7. Ja ben escorreguts però encara calents, els mullem amb una mica d’anís sec i arrebossar-los amb sucre.
  8. Proveu, ja veure que son, exquisits i molt fàcils de fer………..

P1070262

Recordeu que……

  • Quan tirem la farina de cop a la llet, veureu que es fa una pasta mes espessa, se ha de remenar contínuament i retirem del foc en quan veiem que es desenganxen de les parets i es fa una bola.
  • L’oli ha de estar calent, ja que si els poseu quan l’oli esta fred no s’unflaran.

P1070261

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a Bunyols de quaresma.

  1. marina ha dit:

    oh, que bons que t’han quedat! No coneixia el teu bloc. A partir d’ara ja t’aniré seguint, que m’agraden molt les fotos que fas, i els bunyols, és clar! he he he. Una abraçada.

  2. Cristina ha dit:

    T’han quedat molt bé! Segur que estaven boníssims! Jo en vaig fer l’altre dia i la recepta s’assembla força. L’anís el vaig posar al començament, la pell de la llimona la vaig ratllar i de canyella no n’hi vaig posar i estic segura que li dóna un toc molt bo!

    Acabo de decobrir el teu blog i m’agrada molt, així que ja et segueixo! 😉

    Una abraçada!

    • Gracies Cristina, estic feliç de que t’agradi el bloc. No coneixia el teu, però ara si i tinc que dir-te que m’agrada molt, fas unes receptes molt originals i unes fotos magnifiques. Et felicito i a partir d’ara tens una seguidora fidel.
      Una abraçada molt forta.

  3. Octavi ha dit:

    Visto lo visto avui fare aquesta recepta de bunyols que es la mes interesant que he trobat a internet a mes en honor a la veritat he de dir que l’Emi es una artista preparant plats d’aixo no hi a cap dupte.
    Salut a tothom i bona bunyolada.

    Una abraçada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.