Aquest plat es de allò mes senzill de fer, però a la vegada, molt bo per fer com segon plat o be com plat únic, per un sopar. Per els mes petits de casa, podem treure els pebrots i podem acompanyar amb salsa de tomàquet i patates. Els encantara i es una forma de que mengin peix.
Ingredients per 4 persones.
- 8 rodanxes de lluç de palangre.
- 4 dents d’alls.
- 16 pebrots del piquillo.
- 2 dents d’alls sense pelar.
- 2 dents d’alls tallat a rodanxes per els pebrots.
- 2 ous.
- farina per arrebossar el lluç.
- Oli d’oliva.
- sal.
Per la salsa de tomàquet:
- 3 tomàquets ben madurs ratllats.
- sal
- 1 culleradetes de sucre.
- 1 ceba
- 1 all.
- opcional: patates fregides.
Temps d’elaboració.
15 minuts.
Elaboració.
-
Primer de tot farem la salsa de tomàquet: posem oli en una paella, sofregim la ceba i els alls tallats, deixem fer a foc mig, quan veiem que la ceba ja esta doradeta, afegim el tomàquet que tindrem ratllat, salem posem dos culleradetes de sucre i deixem caramel·litzar el tomàquet uns 20 minuts.
-
Mentres es fa el tomaquet, salem les rodanxes de lluç, les passem per farina i desprès per ou.
Posem a escalfar l’oli en una paella i afegirem 2 alls sencers amb pell, quan estigui calent l’oli, però abans que fumegi, retirem els alls perquè no es cremin i afegeix els trossos de peix. -
Els fregim a foc mig durant 3 minuts per cada banda. Retira’ls a un plat a on haurem posat paper de cuina.
-
Pelem els alls, els tallem a rodanxes i els tirem a una paella amb una mica d’oli. Quan comencin a daurar, afegeix els pebrots, els fregim uns 5 minuts i retirem.
-
Servim el lluç en un plat, amb la salsa de tomàquet, els pebrots del piquillo amb els alls, i si volem les patates fregides
-
Llestos!!!!!.
Recordeu que…….
- Si us agrada i sobre tot si hi han nens, també es pot acompanyar en un bol apart amb una salsa de tomàquet o en unes patates.
Retroenllaç: Lluç arrebossat amb pebrots del piquillo. | Celler-Adocse