Ja al mes de setembre us vaig explicar la recepta de pebrots del piquillo farcits de bacallà, però avui us poso uns pebrots amb el mateix farcit però fets de una forma diferent.
A casa com es vaig explicar els pebrots del piquillo es un plat de tradició familiar i els fem de diferents farcits, amb bacallà, amb carn, amb peix etc……
Si no els heu fet mai, un animo a fer-los ja que es un plat que agrada a quasi tothom, queda molt vistos i el podeu fer amb anterioritat i a l’hora de menjar solsamènt escalfar-los…..
Ingredients.
- 18 und de pebrots del piquillo.
- 400 g de bacallà dessalat.
- 200 g de patates kanabec.
- 125 ml de llet.
- 30 cl d’oli.
- 2 dents d’alls.
- Sal.
Temps d’elaboració.
45 minuts.
Elaboració.
-
Fregiu lleugerament els alls tallats per la meitat amb l’oli, apaguem el foc i reservem.
-
En una casso posem una mica d’aigua i quant bull escaldem el bacallà, deixem bullir un parell de minuts, retirem el casso del foc, colem el bacallà i guardem l’aigua.
-
A la mateixa aigua bulliu-hi la patata i una vegada bullida la reservem.
-
Una vegada fred el bacallà li traiem la pell i les espines, el posem junt amb la patata en el pot de la batedora elèctrica. Anem tirant a poc a poc l’oli que teníem reservat amb els alls(jo poso els alls, sempre que no estiguin massa cremats) i la llet que la tindrem calenta.
-
Emulsioneu-ho tot plegat fins lligar-ho com si fos una maionesa. Tastem la barreja per comprovar com esta de sal, si es necessari afegim una mica.
-
Ara farcim els pebrots: Primer de tot reservem tres pebrots per fer la salsa.
-
La resta farciu-los amb la brandada amb ajuda d’una cullera de postres
-
Un cop tingueu tots els piquillos farcits, poseu una mica(el just perquè no es cremin els pebrots) d’oli d’oliva en una paella i fregiu-hi els pebrots a foc mig i pels dos costats.
-
Prepareu la salsa triturant els pebrots que havíem reservat amb la crema de llet. Obtindreu una mescla homogènia de color salmonat.
-
Aboqueu la salsa a la paella a on tenim els pebrots fregits i deixeu que espesseixi a foc baix. Quan la salsa comenci a agafar consistència i abans que arrenqui el bull, apagueu el foc.
-
Podeu servir els piquillos en una safata o en plats individuals.
M’encamte, però crec que van més enllà de les meves possibilitats com a cuinera!
Sembla una mica enrevessat, però es molt fàcil si els fas et sortiran genial……
Un peto
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Pebrots del piquillo farçits de brandada de bacallà. | Celler-Adocse