Ahir vaig anar al mercat i entre altres coses he comprat un pollastre de la parada del Jaume, amb la idea de fer-lo demà rostit amb bolets.
Avui m’he aixecat aviat, però m’he entretingut podant els roses del jardí, i sense donar-me compta s’apropa l’hora de fer el dinar i la veritat es que no tinc gaires ganes de posar-me a cuinar, així que he decidit fer-lo sencer i al forn, perquè això en permet seguir fent coses per la casa sense estar massa pendent del forn.
Es un plat molt sencill de fer, pero que amb la combinació de un bon pollastre de pages ben ros i el gust del cava reduït, es converteixe en un plat esquisit.
Un pollastre ecològic té com a mínim 81 dies de vida. Descansa 8 hores diàries sense llum artificial. Campa a l’aire lliure i descansa en naus on té entrades i sortides per decidir si vol estar a dins o a fora. Al mercat, cal no confondre’ls amb els pollastres de pagès ni amb els pollastre naturals (nomenclatura no reglada) ni amb els pollastres convencionals.
Ingredients per 4 persones.
- 1 pollastre de pagès de uns 2,800 quilos.
- 1 ceba de Figueres petita.
- 1 ampolla de cava brut nature.
- Sal i pebre.
- 3 llimones.
- 1 branca de canyella.
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de romaní.
- 12 prunes.
Temps d’elaboració.
1 hora i 40 minuts.
Elaboració.
-
El pollastre el farem servir sencer, el salpebrem, dintre el farçirem amb 1/2 llimona, 1 cap d’alls, la ceba, la branca de canyella, 1 fulla de llorer i una branca de romani.
-
El posem en una safata, el regem amb el suc de 2 llimones, un fil d’oli i cap al forn que ja tindrem escalfat a 170º.
-
Mentres es rosseja el pollastre, possem les prunes en remull amb un bol amb una mica de porto.
-
Quan han pasat uns 20 minuts,baixem el foc a 120º i afegim l’ampolla de cava, ho deixem coure a foc lent durant una 1 hora mes.
-
Pasada la hora, afegim les prunes que tindrem en remull amb porto, aprofitem per regar amb una cullera el pollastre amb el suc de la safata. Deixem fer uns 20 minuts mes i llestos.
Recordeu que……
-
Sempre que pugueu, fer servir un bon pollastre de pagès.
-
Os recomano fer servir un bon cava, el mateix que desprès servireu a la taula, ja que el alcohol s’evapora però els sabors del licor queda impregnant als aliments.
-
Les prunes jo faig servir sempre amb os, perquè m’agraden mes, però vosaltres ho podeu fer al vostre gust.
-
El pollastre ha de estar fet, però no ha de quedar sec.
Retroenllaç: Pollastre de pages al forn amb cava. | Celler-Adocse